Week van de Opvoeding in Vilvoorde

Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2019 8.30 u.
De Week van de Opvoeding (van 16 tot 23 mei) zet elk jaar een maatschappelijk relevant thema in de kijker. Dit jaar werd er gekozen voor het thema: 'Opvoeden, dat doen we samen'. Ook in Vilvoorde wordt heel wat georganiseerd.

De Week van de Opvoeding (van 16 tot 23 mei) zet elk jaar een maatschappelijk relevant thema in de kijker. Dit jaar werd er gekozen voor het thema: 'Opvoeden, dat doen we samen'. Opvoeden staat niet los van alle andere levensdomeinen. Elk gezin legt zijn unieke puzzel: een dak boven je hoofd, zinvol werk, goede zorg, fijne vrije tijd met het gezin, je kinderen groot brengen. Hoe beter de puzzelstukken in elkaar passen, hoe sterker ze in hun schoenen staan bij het opvoeden. 

De Week van de Opvoeding (16 tot 23 mei 2019) zet het netwerk van organisaties en diensten die gezinnen ondersteunen op alle domeinen in de kijker. Samen sta je immers sterker en wordt het makkelijker voor ouders om hun batterijen op te laden en hun energieniveau op te krikken. 

Ook in Vilvoorde gaat deze week niet ongemerkt voorbij. Verschillende partners van het Huis van het Kind in Vilvoorde slaan de handen in elkaar om samen talloze leuke activiteiten voor kinderen en families te organiseren. Deze activiteiten worden gratis aangeboden.

De aftrap wordt gegeven op zaterdag 18 mei. In de voormiddag kunnen kinderen met hun ouders en grootouders terecht in de Bibliotheek Vilvoorde voor een voorleesuurtje. Daarna wordt het smullen: (W)arm-kracht vzw trakteert op pannenkoeken en chocolademelk. 

Op maandag 20 mei staan de deuren van LDC De Meer (Harensesteenweg 72) open tussen 18.30 uur en 20.30 uur. (W)arm-kracht vzw organiseert dan een spelavond waarbij gekozen wordt voor spellen waarmee ouders ook thuis aan de slag kunnen gaan.

Kind & Gezin zet op dinsdag 21 mei de deuren van het consultatiebureau open voor een extra editie van De Boomhut, een ontmoetingsmoment voor ouders en grootouders met baby’s en peuters.

Op woensdag 22 mei kunnen kinderen van de lagere school tussen 13 en 17 uur terecht in cc Het Bolwerk voor het woensdagatelier. Tussen 15 en 17 uur kunnen kinderen dan weer terecht in spelotheek Pipeloentje (Harensesteenweg 174) voor een spelnamiddag.

Afsluiten doen we op donderdag 23 mei met ‘Goesting in lezen’, een voorleesmoment voor volwassenen met verhalen over opvoeding en ouderschap. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur in het Centrum voor Basiseducatie (Vlaanderenstraat 71).