Winters Vilvoorde met spiegeltent op vernieuwde Grote Markt

Gepubliceerd op maandag 19 november 2018 8.51 u.
Van vrijdag 21 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kan je in Vilvoorde opnieuw genieten van een afwisselend en charmant winterprogramma in een authentieke spiegeltent.

In het begin van de 20e eeuw was een spiegeltent het hoogtepunt van elke lokale kermis. Deze mobiele danspaleizen boden ongestoord oogcontact met andere bezoekers door gebruik te maken van de vele spiegels.

Opening

vrijdag 21 december vanaf 19 uur tot 2 uur

We starten het feest van Winters Vilvoorde op vrijdag 21 december 2018. Om 19.30 uur kondigt een spetterend vuurwerk de start van een retro swingfeest aan met Radio Modern. Zo halen we de fifties voor even terug naar Vilvoorde. Net als vroeger begint het dansfeest vroeg. Iedereen kan er enkele danspassen aangeleerd krijgen uit de lindy hop, swing en jive waarmee je je kunt uitleven tijdens het optreden van de live band. Wie wil, kan voor wat rouge en krulspelden langs in het Beauty Boudoir XL van de Modernettes. Herbeleef een stukje geschiedenis en geniet een avond lang van deze unieke retrosfeer met old school swing in een mooi decor.

De toegang is gratis.

Kerstshopping en foodtruckmarkt

zaterdag 22 december van 14 tot 22 uur

Shoppen is dit jaar mogelijk op een gezellige kerstshopping in de Leuvensestraat. Op deze dag zetten de handelaars hun deuren extra lang open tot 22 uur. De straat wordt gevuld met kraampjes van handelaars en verschillende verenigingen. De Vilvoordse raad lokale economie is aanwezig met een champagnestand tijdens dit feestelijk gebeuren. De Vilvoordse horeca in de buurt van de Grote Markt staat ook paraat om iedereen te bedienen.

De foodtruckmarkt onder de luifel op de Grote Markt is dé plaats om te genieten van een verrassend aanbod gerechten om op koude winterdagen heerlijk op temperatuur te komen. In de spiegeltent kan je terecht voor een drankje en gezellige babbel in een uniek kader. Laat je verrassen door tafelgoochelaars en de ballonnenplooier die zwaarden, hoeden, bloemen en nog veel meer uit zijn hoed tovert.

De toegang is gratis.

Binnenspeeldag 1001 Schakels

zondag 23 december van 12 tot 18 uur

1001 Schakels organiseert de eerste editie van een heuse binnenspeeldag in de spiegeltent op 23 december. Kinderen van 3 tot 12 jaar zijn welkom om deel te nemen aan leuke activiteiten. Het startschot van deze kindermiddag geven we om 12 uur. De kinderen kunnen zich uitleven en zo hun kerstvakantie sfeervol beginnen.

De toegang is gratis.

Circusnamiddag met initiatie, gevolgd door kinderdisco

woensdag 26 december van 13 tot 19.30 uur

Vanaf 13 tot 17 uur zijn alle kinderen welkom op een circusinitiatie gegeven door Circolito. Maak kennis

met verschillende circustechnieken of oefen je reeds geleerde kunsten. Van 17.30 tot 19.30 uur gaan kinderen uit de bol met het kidspopduo BlitZ. Zingen, dansen, interactie en vooral veel fun staan centraal in een supercool programma. Niet alleen kinderen worden hier vrolijk van. Dit feestprogramma tovert ook een big smile tevoorschijn bij de ouders!

De toegang is gratis.

Tiroler Afterwork

donderdag 27 december van 17 tot 24 uur

Peper en Zout delen met de DB Band het podium onder de ludieke naam Deper & Bout Band. Daarna

krijgen we een gastoptreden van AlpenFever. Een “AlpenFever-Bühnenprogramm” is een feest voor jong en oud: pompende polka’s, stemmige walsen, bekende schlagers, maar ook actuele après-ski hits. Het tweetal stond op nummer 1 in de Volksmusik-Hitparade in Duitsland en Oostenrijk. Ambiancemuziek, schnaps, bier en de nodige snacks maken er een uitbundige avond van.

Toegang 5 euro. Kom je in Tiroleroutfit, dan is de toegang gratis!

Meer info op www.db-band.be en www.peperenzout.be.

PK presents Rollerdisco

vrijdag 28 december van 17 tot 1 uur

We toveren de spiegeltent om tot een ware disco. Jong en oud vullen de dansvloer op het ritme van funky discobeats. We beginnen met een kinderfuif en eindigen met het feest voor de ouderen.

Kinderrollerdisco tussen 17 en 19 uur.

Vanaf 19 uur tot 1 uur rollerdisco voor volwassenen.

Toegang: 5 euro - gratis onder de 12 jaar.

70’s fuif WTC Peutie

zaterdag 29 december van 20 tot 1 uur

Geniet van de muziek van de seventies. Dans op de onvergetelijke klassiekers van ABBA, The Sex Pistols, Bob Marley, Peter Tosh, Fela Kuti en vele anderen.

De toegang is gratis.

La La Swing, Sunday afternoon dance party

zondag 30 december van 14 tot 19 uur

Stad Vilvoorde i.s.m. dansschool VIDAK laat jullie dansen op hits van Glenn Miller tot Lady Linn and her

Magnificent Seven, van brassbands tot Pieter Embrechts.

De toegang is gratis.

Brrr door TG Graasland (+4)

donderdag 3 januari om 15 en 17 uur

Een grappige, winterse voorstelling vol nieuwsgierige pinguïns, koude neuzen en sneeuw. ‘Brrr’ heeft in januari 2017 de kinderjury prijs voor beste kleutervoorstelling ontvangen op het Vlaamse Kindertheaterfestival Spekken te Gent.

Info en ticketverkoop op www.hetbolwerk.be of via cc Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17,

1800 Vilvoorde, tel. 02 255 46 90, cultuurcentrum@vilvoorde.be.

De Foute Party

vrijdag 4 januari vanaf 20 tot 1 uur

Mivavil nodigt jullie uit vanaf 20 uur om de benen te komen strekken in de spiegeltent. Net zoals vorige

jaren maken we er een groot succes van met veel volk, frisse pintjes en de beste foute platen!

De toegang is gratis.

Winterwonderbib 2019

zaterdag 5 januari tussen 10 en 15 uur

Van 10 tot 15 uur kan je doorlopend deelnemen aan de futuristische STEM-workshop ‘hologram’. Tussen 11 en 12 uur mogen kinderen vanaf 3 jaar komen luisteren naar ‘Warme Winterverhalen’: een winterse familievoorstelling met Tante Tania en Annie De Pannie.

Tussen 12 en 15 uur kan je doorlopend gezelschapsspellen spelen, je eerste stappen zetten in de digitale wereld met beebots, jezelf naar een magische plaats beamen met een green screen, enzovoort.

De toegang is gratis.

Jazz-café

zaterdag 5 januari van 18 tot 1 uur

Live music, jazz en speciale bieren en hapjes.

De toegang is gratis.

Nieuwjaarsreceptie voor de bevolking

zondag 6 januari 2019 van 11 tot 13 uur

Op zondag 6 januari tussen 11 en 13 uur nodigt het Vilvoords stadsbestuur heel Vilvoorde uit voor de nieuwjaarsdrink in de spiegeltent op de Grote Markt. We verwelkomen je graag met de gezellige muziek van Peper & Zout. Het wordt een amicaal volksfeest waar de stad trakteert op een gratis drankje en warme wafeltjes.

Opgelet: De spiegeltent is gesloten voor publiek op maandag 24, dinsdag 25 en maandag 31 december 2018 en op dinsdag 1 en woensdag 2 januari 2019.

Alle informatie op www.vilvoorde.be/wintersvilvoorde.