Zomerscholen in Vilvoorde

Gepubliceerd op dinsdag 7 juli 2020 14.30 u.
De stad zoekt nog extra leerkrachten en animatoren voor de zomerscholen in augustus.

Stad Vilvoorde organiseert samen met de Vilvoordse scholen in de periode van 10 tot 28 augustus twee zomerscholen verspreid over twee locaties; in de wijken Far-West en Faubourg. Gedurende een periode van 10 dagen wordt een leertraject van Nederlands en Wiskunde op maat gekoppeld aan sport, spel en cultuur. Er wordt een halve dag gewerkt rond onderwijsdoelen, verzorgd door leerkrachten en logopedisten, en een halve dag rond educatieve spelvormen, in samenwerking met vrijetijdspartners.

In elke zomerschool is plaats voor 6 bubbels van 10-14 leerlingen van het lager onderwijs uit het 1e en 2e leerjaar van het afgelopen schooljaar. Deelname is gratis en niet verplicht maar wordt sterk aangemoedigd. Stad Vilvoorde doet een beroep op de basisscholen van het Katholiek, Stedelijk en Gemeenschapsonderwijs voor het selecteren van de leerlingen gezien zij de noden van de leerlingen het best kennen.

Schepen voor financiën, onderwijs, flankerend onderwijs en dierenwelzijn, Jo De Ro: “De focus wordt niet alleen gelegd op het bijspijkeren van de leerachterstand op vlak van Wiskunde en Nederlands, maar ook op het bezorgen van een aantal leuke vakantiedagen! Beweging, creativiteit en expressie krijgen zeker een plaats in de zomerschool!”

Naast deze zomerscholen wordt met steun van stad Vilvoorde ook een zomerschool georganiseerd in samenwerking met Youth Start Belgium voor 16 plussers. Kijk voor meer informatie op: https://youthstart.be/event/summerschool-vilvoorde/

Sommige leerlingen hebben - al dan niet - door de opschorting van lessen omwille van de COVID-19 pandemie een leerachterstand opgelopen. Het doel van de zomerschool is om de leerachterstand zoveel mogelijk weg te werken en ervoor te zorgen dat iedereen met gelijke kansen aan het nieuwe schooljaar begint,” stelt schepen Jo De Ro. “Het is een extra steuntje in de rug om ervoor te zorgen dat leerlingen op 1 september met meer vertrouwen en een positief gevoel van start te kunnen gaan.”

De organisatie van de zomerscholen draait al op volle toeren. We zijn nog op zoek naar extra leerkrachten en jeugdanimatoren die hun schouders mee onder het project willen zetten. Wil je ook een steentje bijdragen? Neem dan contact op met de dienst Gelijke Kansen van stad Vilvoorde door een e-mail te sturen naar michelle.klop@vilvoorde.be of te bellen naar 02 255 79 32. De vacatures zijn terug te vinden op: https://www.vilvoorde.be/vrijwilligerswerk