Zomertips voor gezinnen

Samen met kinderen genieten van een staycation? Dat kan met de knutsel- en danstips die je van de Vilvoordse academies cadeau krijgt. Je kan natuurlijk ook naar buiten trekken. Vind dankzij onze nieuwste speelkaart alle interessante speelplekken in Vilvoorde terug.

En natuurlijk kan je ook met het hele gezin gaan wandelen of fietsen. Weet je niet wat te kiezen uit het uitgebreide aanbod? Onderstaande tochten zijn echte aanraders om met kinderen te doen:

  • Van speelplek tot speelplek – 3 wandelingen (3.8 km / 5.5 km of 6.3 km)
  • De oriëntatiewandeling (of oriëntatieloop voor de echt sportievelingen) van de VAC is ook zeer leuk voor kinderen om te doen. Om goed voorbereid aan deze oriëntatieloop te starten, kan je de uitleghet coördinatenblad en het oplossingenblad downloaden.
  • vzw The Hedge bokste een Gekke Bomenwandeling en het wandelspel Red Peutie van de bladluizen in elkaar, speciaal voor gezinnen met kinderen.
  • Scouts & Gidsen Vilvoorde creërden dan weer speciaal de fotozoektocht Tour van’t Faubourg voor jullie.
  • Op Vol van Vilvoorde vind je een heel breed cultureel aanbod voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast vind je er ook de speelkaart met alle speeltuinen, speelparken en superspeelplekken in Vilvoorde 

Wil je graag eens iets anders? Dan is een boottochtje misschien wel iets voor jouw gezin!