Allemaal digitaal tijdens de Week van de Opvoeding in Vilvoorde

Gepubliceerd op maandag 6 mei 2024 12 u.
Elk jaar organiseren we de Week van de Opvoeding, in het verlengde van de Internationale Dag van het Gezin op 15 mei. Deze jaarlijkse campagne wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken. Want groot worden, dat gaat niet vanzelf! Dit jaar gaat de Week van de Opvoeding over verbinding.

Samen met de Huizen van het Kind uit onze regio (Machelen-Diegem en Zemst) richten we ons dit jaar op verbinding in de digitale wereld. Het thema van dit jaar is ‘Allemaal digitaal?!’.

Op zaterdag 4 mei organiseerden we een kick-off op de zaterdagmarkt (Rooseveltlaan) van 8 tot 12 uur om de week te lanceren. De medewerkers van Huis van het Kind Vilvoorde stelden hun werking voor en gingen in gesprek over beeldschermgebruik bij kinderen. Dit doen ze aan de hand van een interactieve tafel waarbij ze verschillende thema’s aan bod laten komen. Ouders en andere opvoeders werden uitgenodigd om samen te reflecteren over uitspraken rond opvoeden in een digitale wereld.

De interactieve tafel duikt ook op in andere diverse plaatsen tijdens de Week van de Opvoeding: op donderdag 16 mei in KaDeeke, op vrijdag 17 mei in het Peuterspeelpunt en op zaterdag 18 mei in de bibliotheek. Daarnaast organiseren we ook nog andere activiteiten: baby-yoga op donderdag 16 mei, een infoavond over de gevolgen van schermtijd op dinsdag 21 mei, een mobiele kinderboerderij op woensdag 22 mei en een buggy-wandeling met Google Maps op 5 juni (na de Week van de Opvoeding). Het hele programma vind je op www.vilvoorde.be/week-van-de-opvoeding.

Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warmen en positieve leefomgeving. Ze verdienen het om even in de spotlights gezet te worden! Dit jaar doen we dit door een vlaggenlijn uit te hangen. Deze vlaggenlijn staat symbool voor verbinding. Zo tonen we onze waardering. Hang zo veel mogelijk vlaggetjes uit!

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti: “Samen bouwen we aan een digitale toekomst voor onze kinderen, waar verbinding en waardering centraal staan. Hang de vlaggen van de opvoeding hoog en laat onze inzet voor een warme opgroeisfeer stralen.”

Download de vlaggetjes op www.vilvoorde.be/week-van-de-opvoeding. Print ze uit en maak er iets mooi van! Laat via huisvanhetkind@vilvoorde.be weten dat je meedoet! Wij kijken uit naar de foto’s!