Autodelen

Een eigen auto bezitten, heeft tegenwoordig veel van zijn appeal verloren: het kost veel, het is een hoop gedoe, je staat er vaak mee in de file, en je geraakt hem nergens kwijt. Maar af en toe over een auto kunnen beschikken, is ook wel handig.

Cambio

De bekendste autodeelprovider in ons land is wellicht Cambio. Elke Cambiowagen vervangt tot 12 particuliere auto's. Minder wagens op de baan betekent minder file. Bovendien hoeven hierdoor minder wagens geproduceerd worden. Het is een klimaatvriendelijk alternatief dat je je eigen rijvrijheid geeft!

Eind 2016 begon Vilvoorde de samenwerking met Cambio. Ondertussen zijn er reeds 6 deelwagens van Cambio in het centrum. Er staan

  • twee wagens aan het station in de Buissetstraat (Xavier)
  • twee wagens op het Portaelsplein (tussen kerk en C&A).
  • twee wagens op de Rooseveltlaan (Franklin).

Met een Cambiokaart kan je deze wagens uitlenen voor al je verplaatsingen en na gebruik zet je hem gewoon terug op dezelfde plaats.

Cozywheels

Cozywheels is een dienst waarbij je je voertuig kan delen met je buren, vrienden of kennissen (particulieren en/of professionelen). Oorspronkelijk werd het systeem opgezet voor het delen van auto’s onder particulieren, maar sinds 2020 werd het systeem uitgebreid naar het delen van alle type voertuigen. Cozywheels werd volledig aangepast aan de verschillende doelgroepen die voertuigen delen (particulieren, vzw’s, bedrijven, gemeenten,…), zowel privé als professioneel kan je een voertuig delen via het platform.

Gewone wagens, rolstoelvriendelijke wagens maar ook cargobikes en elektrische fietsen kunnen bij Cozywheels gedeeld worden. Het is een win-win situatie voor iedereen: de eigenaars besparen geld door een deel van hun vaste kosten te recupereren, terwijl de gebruikers de werkelijke kilometerprijs betalen. Cozywheels is de ideale opstap naar een duurzamere en meer milieuvriendelijke mobiliteit.

https://www.cozywheels.be/