Autovrije Zondag - 20 september 2020

SCHRIJF JE IN VOOR EEN ACTIVITEIT

Kon je je nog niet inschrijven? Op volgende locaties en voor volgende activiteiten kan je nog ter plaatse inschrijven op 20 september:
- Park Rolleveld: circusvoorstellingen;
- Park Hazeweide: sportactiviteiten;
- Asiat-site: skaten;
- Rooseveltlaan (Franklin): fietsgraveren.
Het Bolwerkplein, Hanssenspark en Grote Markt zijn vrij toegankelijk. We monitoren steeds het aantal aanwezigen om te grote samenscholingen te voorkomen.

In 2019 organiseerde Vilvoorde, net als 48 andere Vlaamse steden en gemeenten, een Autovrije Zondag. Straten genoten van een dagje autorust en fietsers, wandelaars, sporters en spelende kinderen kregen vrij spel.

Door de coronamaatregelen vullen we de Autovrije Zondag dit jaar net iets anders in. De autovrije zone blijft dan wel dezelfde, de evenementenlocaties in deze zone breiden uit. Op verschillende pleinen en parken zullen er beperkt kleinschalige sportactiviteiten, activiteiten rond fietsen en culturele evenementen plaatsvinden. Daarnaast raden we iedereen aan om met de eigen bubbel te genieten van de autovrije wijken via de aangeboden wandelingen en fietstochten op www.vilvoorde.be/zomersvilvoorde

Het programma vind je hieronder. Voor heel wat activiteiten moet je verplicht registreren. Je kan per bubbel inschrijven voor 1 activiteit. Wees er dus zeker op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt!


PROGRAMMA


  • Grote Markt

Naast de stand van stad Vilvoorde, waar je meer te weten komt over ons vrijetijds- en jeugdaanbod, onze wandelingen en fietstochten, ben je hier op de terrassen van de horecazaken aan het juiste adres om in de namiddag vermaakt te worden door Rock au vin, een vintage coverband. Bovendien biedt Medishop Vilvoorde de mogelijkheid aan om elektrische scooters, rolstoelen en of rollators te testen.

  • Rooseveltlaan (Franklin)

Kocht je de afgelopen maanden een nieuwe fiets en wil je deze laten graveren? Maak dan hier een afspraak en breng je fiets mee naar de stand!

Net als de voorgaande edities organiseren we een tweedehandsfietsenmarkt. Wil je er graag jouw fiets verkopen, meldt dit hier online zodat wij voldoende ruimte voor jou kunnen voorzien.

Staan je fietsbanden wat plat? Bij de stand van Groep Intro kan je je fietsbanden laten oppompen.

Benieuwd naar hoe de werken in het centrum de komende periode zullen verlopen? Je vindt hier alle informatie over het minderhinderplan naar aanleiding van de werken aan de Stationlei, Heldenplein en Rooseveltlaan (Franklin). Maar we geven je ook informatie over geplande fietsstraten en het fietssnelwegennet.

Werken aan de Ring: Ontdek hoe we de Ring klaarmaken voor het verkeer van morgen.

Incovo wil die dag graag sensibiliseren rond het opruimen van hondenpoep, niet alleen in stedelijk gebied, maar ook op trage wegen.

In het Mobiel Energiehuis krijg je gratis advies over energie besparen, renoveren en duurzaam wonen. Bovendien kan je voor slechts 50 euro een energieaudit van je woning aanvragen om te zien waar er energie en dus ook geld verloren gaat.

Altijd al eens met paard en kar een tocht door Vilvoorde willen rijden? Reserveer je plaatsje hier en ontdek Vilvoorde op een originele manier gedurende een rit van 40 minuten. Inschrijven kan enkel met je bubbel (1 kar met maximum 6 personen). Om je reservatie te bevestigen, betaal je 20 euro op voorhand, ongeacht het aantal personen.

  • cc Het Bolwerk

Op het Bolwerkplein vind je Amadeo Kollectif met prachtig vormgegeven houten muziekinstrumenten en klanksculpturen. Samen vormen ze een decor, een landschap, een bevreemdende en spannende omgeving. Een uitnodiging aan de verbeelding. Begeleiders gaan hierin met de kinderen op verkenning (geen inschrijving nodig).

Ook de stedelijke academie voor muziek, woord en dans opent de deuren voor inschrijvingen (Bolwerkstraat 27).

  • Leuvensestraat 78

Fietswinkel Fietsenier opent de deuren zodat fietsers er terecht kunnen voor de aankoop van een fiets en informatie over elektrische fietsen.

  • Park Rolleveld

Dankzij cc Het Bolwerk kan je hier genieten van verrassende acrobatische, humoristische en indrukwekkende performances. Vaak een beetje gek, maar soms ook breekbaar en poëtisch of huiveringwekkend en opwindend. Circusvoorstellingen voor iedereen:

- Elastic is een absurde clown en de topper in de jonglerie. Hij geeft intussen al 30 jaar optredens in de internationale circuswereld, won tal van prijzen en zat dit jaar nog maar eens in de selectie van het Circus van Monte Carlo 2020. Met The Gag Man keert Elastic terug naar de essentie van straattheater en toont hij hoe je met weinig attributen toch een ongelooflijk grappige show kan opbouwen, genietbaar voor jong én oud! Reserveer hier je plaats per bubbel, 1 ticket voor elke bubbel of groep. Bubbels van 1,2,3,4,5 of 6 personen.

- De acrobaten van Sol’air Company laten iedereen dan weer versteld staan met ‘Tendance Holiday’. In deze trapeze act gaan twee vriendinnen samen op vakantie. Om samen even tot rust komen. Een hotel met de beste referenties is geboekt. Een berghotel. Zonder lift, maar zeer de moeite waard. Na aankomst snel de koffers uitpakken en dan kan de vakantie pas echt beginnen. Dat is het plan! Het loopt helaas anders... Reserveer hier je plaats per bubbel, 1 ticket voor elke bubbel of groep. Bubbels van 1,2,3,4,5 of 6 personen.

  • Asiat-site

Ben je tussen 10 en 16 jaar en wil je jouw skate skills wat oefenen? Op de Asiat-site richten we een afgesloten skatestraat in. Reserveer hier je tijdsslot van 1 uur. We stellen materiaal ter beschikking dat na elk gebruik ontsmet zal worden. Ouders kunnen intussen plaatsnemen op het terras van de Zomer van Asiat.

  • Park Hazeweide

In het park Hazeweide voorzien we de ruimte om met een aantal sporten kennis te maken. De activiteiten zijn gericht op gezinnen met kinderen ouder dan 6 jaar. Reserveer hier je tijdsslot. Je kan er ook terecht om levensechte en levensgrote zeepkisten te bouwen en eraan te sleutelen. Hier ben jij zowel de racepiloot alsook de mechanieker. Racen, tunen en verbeteren van jouw zeepkist kan in de pitstop tussen de vele races door.

  • De Loodstuin

- Voor de eerste keer organiseren we een activiteit buiten de autovrije zone. In de Loodstuin op de Harensesteenweg vind je heel wat activiteiten voor kleuters. Kinderen die nog met steunwieltjes fietsen, kunnen in aanwezigheid van de ouders een korte intensieve opleiding ‘Kijk ik fiets’ volgen tussen 9.30 en 12 uur om zonder steunwieltjes te leren rijden. Schrijf je hier online in. In de namiddag kan je er terecht voor reuzespelen en kunnen kleuters op loopfietsjes en driewielers rijden.

Gratis Workshop ‘Plak je band’ @ de Loods. Loopt je fietsband leeg nadat je hem hebt opgepompt? Dan zit er waarschijnlijk een gaatje in! Leer tijdens onze workshop ‘Plak je band’ hoe je dit simpele klusje zelf oplost en welk materiaal je hiervoor nodig hebt! Neem gerust je kapotte fietsband mee zodat je met een geplakte band opnieuw naar huis kan fietsen!

 ° Workshop 1 van 14u-15u voor kinderen van 8j-12j. - max. 8 kinderen.
 ° Workshop 2 van 16u-17u voor kinderen van 12j-16j. - max 10 kinderen.

Inschrijven niet verplicht, maar volzet is volzet. Ter plekke worden de gegevens van de deelnemer genoteerd om eventuele contactopsporing mogelijk te maken. Mondmasker tijdens workshop is verplicht vanaf 12 jaar.

  • Hanssenspark

- Net buiten de autovrije zone, ontdek je in het Hanssenspark het laatste luik van EXPO1800 rond het thema ‘cultuur’. De winnende foto’s van de fotochallenge kan je bewonderen in het Cargillpark (ingang via de Havenstraat) – op wandelafstand van het Hanssenspark.

- Carfree Indian Summer Paradise bij Gutzman: lekker eten, glaasje drinken, geweldige locatie... gewoon genieten! Best reserveren. Lowkick Smurfis zorgt voor de muziek en de good vibes. Lowkick Smurfis zijn een coverband die stevige rock spelen met een eigen sausje overgoten. De Leden McCool (gitaar), McFace (cajon en andere percussie), McPanic (zang), McBelly (zang, Banjo, Ierse Bouzouki ea.) en McSmile (bas en Ukulelebas) brengen een feestelijk allegaartje van traditionele en minder traditionele Engelstalige liedjes. En bezorgen iedereen steevast een fijne tijd.