Autovrije Zondag

Elk jaar houdt Vilvoorde een autovrije zondag tijdens de Week van de Mobiliteit. De stad focust die dag op mobiliteit, fietsen en duurzaamheid.

De 20e editie van de Autovrije Zondag vindt plaats op zondag 19 september 2021. Ook dit jaar zijn de evenementenlocaties uitgebreid zodat iedereen volop kan wandelen en fietsen tussen de verschillende locaties in de autovrije wijken. Tussen een aantal locaties worden karren met trekpaarden ingezet.

Het volledige programma kan je hieronder raadplegen.

Opgelet: voor de sessie Kijk ik fiets en de streetart fietstocht dien je vooraf in te schrijven

  • Kijk ik fiets: van 9.30-12 uur leren kindjes rijden met een fiets zonder steunwieltjes. Meer informatie en inschrijven vind je hier.
  • Streetart fietstocht: ontdek de vele kunstwerken die Vilvoorde rijk is tijdens een fietstocht van 10 km. Afspraak op je fiets om 14 uur aan het Station van Vilvoorde. Inschrijven is verplicht en doe je hier.

 

Doorgangspas aanvragen


Een doorgangspas aanvragen was mogelijk tot 8 september.

Moet je op 19 september toch de wagen nodig hebben en vroeg je geen doorgangspas aan? De dag zelf kan je enkel nog een toelating krijgen in geval van nood. Je kan je dan wenden tot een politiepatrouille of tot het politiekantoor op Zennelaan 76 te Vilvoorde, tel.: 02 255 72 11.