Bewonerskaart

Het systeem van het residentieel of bewonersparkeren geldt enkel voor de inwoners van de straten die gelegen zijn in een zone betalend parkeren of in blauwe zone. Zij kunnen één of twee bewonerskaarten kopen om te parkeren in ‘hun’ zone. Bovendien kan je met een bewonerskaart ook parkeren op parking Roosevelt en Tyndale.

Een eerste bewonerskaart kost 20 euro en geeft die inwoners die voldoen aan bepaalde voorwaarden de mogelijkheid hun wagens gratis en voor onbeperkte duur te parkeren in welbepaalde straten. Een tweede bewonerskaart kost 100 euro – ook hiervoor gelden bepaalde voorwaarden.

De uitreiking van de bewonerskaarten is verbonden aan een aantal beperkende, wettelijk opgelegde voorwaarden. Hiervoor kan je steeds terecht in de Parkeerwinkel.

Hou alvast rekening met volgende regels:

  • Om een bewonerskaart te kunnen aanvragen, moet je gedomicilieerd zijn in een straat die behoort tot een zone betalend parkeren of in blauwe zone in Vilvoorde.
  • Beschik je over één wagen, maar niet over een garage, dan heb je recht op één bewonerskaart.
  • Beschik je over één wagen én over een garage waar je je wagen kan stallen, dan heb je geen recht op een bewonerskaart.
  • Beschik je over twee wagens en géén garage, dan heb je recht op twee bewonerskaarten.
  • Beschik je over twee wagens en één garage, dan heb je recht op één bewonerskaart.
  • Beschik je over twee wagens en twee garages, dan heb je geen recht op een bewonerskaart.

Je kan één bewonerskaart gebruiken voor maximaal 1 nummerplaat. De beperking betreffende het beschikken over een garage is enkel van toepassing indien de garage zich in een straal van 400 meter van de woning bevindt.