Buitenspeeldag

Op de nationale Buitenspeeldag spelen we massaal buiten. Ook in Vilvoorde! Alle schermen blijven die namiddag zwart en we gebruiken onze benen en armen om ons te amuseren.

De Buitenspeeldag vindt dit jaar plaats op woensdag 21 april. De Buitenspeeldag wordt dit jaar vervangen door de Buitenspeelweken. Daar waar er normaal een heus evenement is op de Grote Markt en op het Bolwerkplein, decentraliseren we dit jaar naar de verschillende wijken toe.

Wanneer is het Buitenspeeldag?


Dinsdag 6 april 2021 tot en met woensdag 28 april 2021, telkens van 9 tot 20 uur.

Waar gaat de Buitenspeeldag door?


Er zullen verschillende speelstraten voor de verschillende wijken ingericht worden. Een speelstraat is een tijdelijke verandering van de straat naar een speelzone. Er komt dan een verkeersbord C3 aan de ingang van de straat met de tijdelijke dagen en uren waarop er gespeeld mag worden op straat. De speelstraten zijn geopend tussen 9 en 20 uur.

De straat is nog steeds toegankelijk voor bewoners maar deze zijn verplicht het bord aan de kant te zetten en nadien terug te zetten. Alsook is het verplicht om stapvoets door de straat te rijden en ten allen tijde extra voorzichtig te zijn voor spelende kinderen.

De speelstraten en speelplekken die specifiek ingericht worden vind je hier terug:

 1. Speelstraten
  1. Europaplein (Kassei)
  2. Bloemenplein (Fabourg)
  3. Hooigaardestraat (Houtem)
  4. Zangrijelaan (Koningslo)

 2. Speelpleinen
  1. Grote Markt (Centrum)
  2. Plein Vredestraat (Peutie)
  3. Wilgenstraat (Far-West)
  4. Zennepark (Broek)

Hoeveel kost de Buitenspeeldag?


De buitenspeeldag is gratis. Je hoeft ook niet op voorhand in te schrijven. Je moet wel steeds rekening houden met de geldende maatregelen.