De Kringwinkel ViTeS

Alvast bedankt dat je aan De Kringwinkel denkt!

Jij geeft gratis, maar niet voor niets. Met je gift help je het milieu én steun je sociale tewerkstelling in eigen regio.

De Kringwinkels zijn blij met alles wat nog herbruikbaar is.

Kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. Het is welkom. Met beschadigde, gescheurde, vuile, versleten of onvolledige dingen ga je beter naar het recyclage- of containerpark.

Twijfel je? Stel jezelf dan de vraag “zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?” of contacteer De Kringwinkel in je buurt.

Elektro en fietsen mag je altijd brengen. Ook als deze beschadigd of in slechte staat zijn.

De Kringwinkels zijn inzamelpunten voor Recupel en zorgen voor milieuvriendelijke recyclage van afgedankte elektro. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een herstelatelier waar apparaten en fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers een vak leren.

Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen: 

  • omdat ze mogelijks onveilig of ongezond zijn bv. wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum
  • ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels
  • ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten

Opgelet:

  • Sommige Kringwinkels kunnen extra spullen weigeren. Lees aandachtig de informatie van De Kringwinkel in je buurt.
  • Bij gratis ophaling, vragen we dat alle goederen op het gelijkvloers klaar staan en dat grote stukken (wandkasten, bedden, ...) gedemonteerd zijn.

MEER INFO

Mechelsesteenweg 588D
1800 Vilvoorde