EXPO1800: fotochallenge Vilvoorde

Stad Vilvoorde daagt je uit: houd je fototoestel in de aanslag en maak foto’s in de Pjeirefrettersstad voor onze “Expo1800”: 4 verschillende tentoonstellingen, telkens rond 1 thema:

  • Landschap
  • Mens
  • Natuur
  • Cultuur

Elke tentoonstelling vindt plaats in 2 Vilvoordse wijken. In elke wijk worden gedurende 2 weken 16 foto’s tentoongesteld. Al wie in Vilvoorde woont, werkt, studeert, of een andere link heeft met onze stad, kan deelnemen aan de challenge. Voor meer info over de tentoonstellingen en de bijhorende culturele Zomersurprises kan je terecht op de website van cc Het Bolwerk.

Simultaan kan je ook op Facebook de winnende foto’s bewonderen. De foto met het meeste aantal ‘likes’ na de tentoonstelling krijgt trouwens een leuke publieksprijs!

Je vindt de voorwaarden en een inschrijvingsformulier onderaan deze pagina. Per challenge kan je 5 foto’s inzenden. Vul per challenge 1x het inschrijvingsformulier in.


Challenge 1: landschap


Zend je foto’s in vóór 29 juni 2020, 18:00 uur.

Inspiratie: Bij landschappen denk je gemakkelijk aan natuur: bossen, velden, een wei, … Maar er bestaan ook industrielandschappen, en zelfs je eigen straat kan een landschap zijn. Je kan overdag een foto nemen maar evengoed bij zonsondergang, badend in zonlicht of tijdens een regenbui, ... Laat die landschappen maar komen!

Tentoonstelling: de winnende foto’s worden tentoongesteld in de wijken Faubourg (Wautersplein (Jozef)) & Far West (Duchéhof (Maurits)), van 10 juli tot 26 juli 2020.

Publiekswedstrijd: naast de expo in de wijken is er ook een publiekswedstrijd. De stemming loopt van 20 tot 27 juli. De foto's zijn vanaf 20 juli te raadplegen op de facebookpagina van de stad.


Challenge 2: mens


Zend je foto’s in vóór 20 juli 2020, 18:00 uur.

Inspiratie: Een zelfportret, het portret van één van je huisgenoten of van je bubbel van 10,… Bij het thema ‘mens’ kan je kiezen voor een close up (een gezicht, handen, …) of je kan mensen vastleggen op de lens terwijl ze iets aan het doen zijn: tijdens een wandel-, fiets- of looptochtje, tijdens het naaien van een mondmasker, tijdens een winkelbezoek, een maaltijd op restaurant of gewoon thuis. Alles is mogelijk!

Tentoonstelling: de winnende foto’s worden tentoongesteld in de wijken Kassei (Speelpark Vlierkensstraat (achter Lokaal Dienstencentrum, Vlierkensstraat 83 A)) & Koningslo (De Kwakkelstraat), van 31 juli tot 16 augustus 2020.

Publiekswedstrijd: naast de expo in de wijken is er ook een publiekswedstrijd. De stemming loopt van 7 augustus tot 17 augustus. De foto's zijn vanaf 7 augustus te raadplegen op de facebookpagina van de stad.


Challenge 3: natuur


Zend je foto’s in vóór 10 augustus 2020, 18:00 uur.

Inspiratie: Natuur, daarbij denken we vooral aan planten en dieren. Je hoeft het onderwerp van je foto’s niet altijd ver van huis te zoeken: ook je eigen hond of kat is een dier. Je kan de boom fotograferen die op het pleintje vlakbij je huis staat, of de vogels die nestjes gebouwd hebben in je dakgoot. Zend je graag een close up van een ontluikende bloem in, of kies je liever voor een groepsfoto van de koeien in een wei? Aan jou de keuze!

Tentoonstelling: de winnende foto’s worden tentoongesteld in de wijken Peutie (plein Vredestraat) & Houtem (graspleintje aan de Sint-Antoniuskerk (Karel Trekelsstraat)), van 21 augustus tot 6 september 2020.

Publiekswedstrijd: naast de expo in de wijken is er ook een publiekswedstrijd. De stemming loopt van 28 augustus tot 7 september. De foto's zijn vanaf 28 augustus te raadplegen op de facebookpagina van de stad.


Challenge 4: cultuur


Zend je foto’s in vóór 30 augustus 2020, 23:59 uur.

Inspiratie: Er is heel wat cultuur weggevallen nu grote evenementen nog even niet kunnen doorgaan, maar net daardoor krijgen de kleinere uitingen van cultuur de kans om opnieuw ontdekt te worden. Met dit thema willen we je dan ook uitdagen om cultuur vast te leggen waar je in eerste instantie zelfs niet eens aan dacht. Want ook deze zomer kan je nog steeds cultuur beleven op heel wat verschillende manieren: gebouwen, standbeelden, muziek, kunst, het terras van een restaurant, je zelf gekookte lievelingsgerecht, … ja, zelfs de vorige fototentoonstellingen kunnen het onderwerp vormen van je foto’s!

Tentoonstelling: de winnende foto’s worden tentoongesteld in de wijken Broek (Cargillpark (ingang via de Havenstraat)) & Centrum (Hanssenspark), van 11 september tot 27 september 2020.

Publiekswedstrijd: naast de expo in de wijken is er ook een publiekswedstrijd. De stemming loopt van 18 tot 28 september. De foto's zijn vanaf 18 september te raadplegen op de facebookpagina van de stad.


Meer info


dienst Cultuur en Evenementen
stefaan.fabri@vilvoorde.be