Gemeenschapsonderwijs

Centrum

GO! basisschool Kaleido

Leuvensestraat 117
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 251 58 17
E-mail: info@kaleido-vilvoorde.be
www.kaleido-vilvoorde.be

Troeven

Kaleido is een school met een warm hart voor kinderen en hun ouders in het centrum van onze stad. Dagdagelijks zetten onze leerkrachten zich in om elk kind tot ontwikkeling te brengen. Klasleerkrachten worden bijgestaan door een zorgteam dat zich vooral richt op de ondersteuning van kinderen met extra noden.

Far-West

GO! basisschool Klim-Op

Ledeganckstraat (Karel) 16
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 251 35 61
E-mail: info@klimopvilvoorde.be
https://klimopvilvoorde.be/

Troeven

In onze school leggen we de focus op het aanleren van ICT-vaardigheden, perfect afgestemd op elke leerfase. In onze co-teachklassen van kleuter tot 4de leerjaar, hebben leerlingen 2 voltijdse leerkrachten. Met onze eigen schoolbibliotheek, gevuld met meer dan 1500 gloednieuwe boeken, zetten we in op een duidelijk leesbeleid en een liefde voor lezen. We kiezen voor lessen op maat: voor de snelle leerlingen hebben we uitdagende opdrachten, terwijl we zorgzaam diegenen die extra ondersteuning nodig hebben, vooruit helpen. Op onze school heerst een zeer fijne sfeer en een veilig klimaat, zowel binnen het leerkrachtenteam, als bij onze leerlingen. Elke leeftijdsgroep heeft op ons domein zijn eigen gebouw, wat maakt dat elk gebouw zijn eigen fijne identiteit heeft, waar kinderen zich helemaal thuis voelen! 

Faubourg

GO! Freinetschool de Zwierezwaai

De Bavaylei 134
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 252 62 04
E-mail: bs.zwierezwaai@sgr10.be
www.zwierezwaai.be

Troeven

Samen met kinderen, ouders en teamleden maken we school. Samen genieten we elke dag van een warm onthaal. Samen bijten we ons vast in de wondere wereld van geschreven taal. Samen zijn we eens de jongsten en eens de oudsten in de graadklas. Samen ontdekken we onze talenten en laten we ze verder ontplooien.

Samen krijgen we goesting om de wereld verder te blijven ontdekken en exploreren.

Broek

GO! tienerschool Tangram

Broekplein 9
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 669 20 12
E-mail: info@tangramvilvoorde.be
Url: http://tangramvilvoorde.be

Troeven

GO! tienerschool Tangram biedt een vernieuwend onderwijsconcept. Onze school is georganiseerd in units, waarin leerlingen van 3 opeenvolgende leeftijdsgroepen samen leren. Teamteaching zorgt voor een dynamische leeromgeving. Elk kind maakt deel uit van een stamgroep met een vertrouwde coach, die een veilige haven biedt. In Tangram bieden we kinderen een structuur aan waarin we hen gaandeweg aanleren om de regie in handen te nemen over hun eigen leer- en groeiproces met speciale aandacht voor zelfsturing en groei in autonomie. Kinderen die graag initiatief nemen, floreren in onze werking.