Jaarmarkt en Troostkermis

De jaarmarkt, dat zijn landbouwprijskampen, gezellige marktkraampjes, optredens en natuurlijk de sfeervolle troostkermis. In Vilvoorde valt deze landbouwhoogmis elk jaar op de derde maandag na paasmaandag.

Volgende editie

De volgende Troostkermis vindt plaats van zaterdag 29 april tot en met zondag 7 mei 2023.

De Jaarmarkt valt dan op maandag 1 mei 2023. Marktkramers en deelnemers aan de landbouwprijskamp zullen zich via deze pagina kunnen inschrijven vanaf de krokusvakantie.

Landbouwprijskamp

Het hoogtepunt van elke Jaarmarkt is de landbouwprijskamp waar honderden dieren aan deelnemen. De wedstrijden starten om 9.30 uur en eindigen rond 14 uur.

Kraampjes

Bezoekers van de jaarmarkt kunnen bovendien flaneren tussen vele marktkraampjes en genieten van het schouwspel van de standwerkers die hun koopwaar promoten. Ook veel Vilvoordse verenigingen en horecazaken baten op de jaarmarkt een eet- en drinkstand uit.

Concertjes

In de namiddag kan je bij je bezoek aan de Jaarmarkt bovendien verschillende concertjes meepikken.

Troostkermis

Nog meer dan naar de Jaarmarkt kijken kinderen en jongeren elk jaar uit naar de Troostkermis. Deze sfeervolle kermis op de Grote Markt en de Rooseveltlaan (Franklin) start het weekend voor de Jaarmarkt en loopt tot de zondag erna.

Inschrijvingen landbouwprijskamp

Inschrijven voor de landbouwprijskamp kan tot vrijdag 31 maart 2023 via https://vilvoorde.onlinesmartcities.be/eloket/inschrijving-voor-landbouwprijskamp. Alle informatie over de prijskampen vindt u in het programmaboekje.