Jaarmarkt en Troostkermis

We hadden iedereen dit jaar graag teruggezien op de Troostkermis en jaarmarkt, maar jammer genoeg zorgt de coronapandemie er ook in 2021 voor dat we evenementen moeten annuleren.

Op 26 april 2021 vierden we normaal onze hoogdag: de 158e jaarmarkt. We willen dit echter niet zomaar voorbij laten gaan en de sfeer van kermis en jaarmarkt ook dit jaar levend houden bij de Vilvoordenaar.

We organiseren een aantal alternatieve acties:

Escapegame The Horseman - Ontrafel het mysterie van de gebrandmerkte paarden!


Al enkele weken regent het op het politiebureau van commissaris Dedecker meldingen van gebrandmerkte paarden. Dedecker vermoedt dat de afgelasting van de jaarmarkt er voor iets tussen zit, maar van de dader(s) is voorlopig geen spoor.

Van zaterdag 24 april tot en met zondag 27 juni doet de commissaris een beroep op jullie om het mysterie te ontrafelen. Ben je ouder dan 16 jaar? Dan rekent de commissaris op jou! (Kinderen kunnen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.) Je start met een groepje van minstens 2 spelers aan het stadhuis op de Grote Markt en wandelt op 2 à 3 uur langsheen het parcours van de jaarmarkt.


Pjeirefretterswandeling


Ontdek de eeuwenoude link tussen Vilvoorde en het paard tijdens deze unieke stadswandeling van 4 km lang. Je volgt een parcours door Vilvoorde, langs plekken die gelinkt zijn aan het thema ‘paarden’.

Waar komt de naam Pjeirefretters vandaan?

Wat is de link tussen de industriestad en haar paarden?

Van wie zijn de verschillende sculpturen in de vorm van een paard?

Download de brochure op www.vilvoorde.be/pjeirefretterswandeling.

Smoutebollen, churros, suikerspinnen en pommes d’amour


We snakken allemaal naar een échte kermis. Opnieuw een jaarmarkt moeten annuleren, smaakt heel bitter, maar van zaterdag 24 april tot en met zondag 16 mei bieden we Vilvoordenaars de gelegenheid om toch lekkere kermiszoetigheden te smullen!

Onder de luifel op de Grote Markt kan je terecht voor dit lekkers!

Smakelijk!

Vilvoorde herinnert de jaarmarkt


Onze jaarmarkt kent een heel lange traditie en de oude foto’s en affiches brengen bij iedereen heel wat herinneringen naar boven. In het handelscentrum doen we de vorige edities herleven met etalages gevuld met herinneringen aan onze jaarmarkt. Maar ook heel wat handelszaken buiten het centrum doen mee!

Aan het infopunt van het administratief centrum Mattenkot in de Lange Molensstraat kan je bovendien een filmpje van de jaarmarkt van vroeger bekijken.

En wie weet kom je onderweg nog een onverwacht nieuw ontwerp van de jaarmarkt tegen?

#ikbenjaarmarktvilvoorde


Ben jij jaarmarkt Vilvoorde? 

  1. Hang deze affiche voor je raam en toon dat je Pjeirefretter bent in hart en nieren. 
  2. Post een foto op Instagram of Facebook van je affiche samen met de hashtag #ikbenjaarmarktvilvoorde
  3. Maak kans op een geweldige waardebon voor de jaarmarkt van 2022 voor drank- en eetbonnen of jetons voor de kermis!

Daarnaast roepen we samen met #fanvanvilvoorde op om naast deze affiche ook voorwerpen die verwijzen naar de jaarmarkt van Vilvoorde voor het raam te zetten. Heb jij een beeldje van een paard of maak je een tekening van een kermismolen, doen!

#fanvanvilvoorde is terug te vinden op Instagram en Facebook en verzamelt foto’s, video’s ,… over waarom wij ‘Pjeirefretters’ graag in deze stad wonen.

Via loting worden 5 deelnemende woningen uitgekozen. Op maandag 26 april - de dag van de voorziene jaarmarkt – krijgen zij een verrassingsbezoek aan de deur. Zij winnen dan ook een waardebon voor de jaarmarkt 2022.

We zien je graag terug op maandag 9 mei 2022 voor de volgende editie van een volwaardige, geweldige jaarmarkt!