Jaarmarkt en Troostkermis

De jaarmarkt, dat zijn landbouwprijskampen, gezellige marktkraampjes, optredens en natuurlijk de sfeervolle troostkermis. In Vilvoorde valt deze landbouwhoogmis elk jaar op de derde maandag na paasmaandag.

Volgende editie


Onder voorbehoud van de COVID-maatregelen vindt de volgende Troostkermis plaats van zaterdag 24 april tot en met zondag 2 mei 2021.

De Jaarmarkt valt dan op maandag 26 april 2021. Marktkramers en deelnemers aan de landbouwprijskamp zullen zich via deze pagina kunnen inschrijven vanaf de krokusvakantie.

Landbouwprijskamp


Het hoogtepunt van elke Jaarmarkt is de landbouwprijskamp waar honderden dieren aan deelnemen. De wedstrijden starten om 9.30 uur en eindigen rond 14 uur.

Kraampjes


Bezoekers van de jaarmark kunnen bovendien flaneren tussen vele marktkraampjes en genieten van het schouwspel van de standwerkers die hun koopwaar promoten. Ook veel Vilvoordse verenigingen en horecazaken baten op de jaarmarkt een eet- en drinkstand uit.

Concertjes


In de namiddag kan je bij je bezoek aan de Jaarmarkt bovendien verschillende concertjes meepikken in het centrum of in de Spaanse tent op het Tyndaleplein.

Troostkermis


Nog meer dan naar de Jaarmarkt kijken kinderen en jongeren elk jaar uit naar de Troostkermis. Deze sfeervolle kermis op de Grote Markt en de Rooseveltlaan (Franklin) start het weekend voor de Jaarmarkt en loopt tot de zondag erna.