Younited Vilvoorde wil via voetbal dak- en thuislozen opnieuw plek in de maatschappij geven

Gepubliceerd op dinsdag 12 december 2023 15.30 u.
Vilvoorde heeft er met Younited Vilvoorde een voetbalploeg bij. CAW Halle-Vilvoorde, Futsal Anderlecht, YC5 en stad Vilvoorde slaan de handen in elkaar om maatschappelijk kwetsbare deelnemers via voetbal te ondersteunen en een thuis te geven.

In aanwezigheid van 13 andere Younited-teams en een regionaal tornooi werd op 12 december Younited Vilvoorde voorgesteld in de voetballoods van YC5.

Ongeacht afkomst, leeftijd of levenswandel is het gevoel van een kleedkamer binnen stappen en er een thuis te vinden iets universeel. De spelers van Younited vinden er een positieve entiteit en energie om hun leven een nieuwe wending te geven.” aldus Jan Vanhove, Younited-coördinator bij CAW Halle-Vilvoorde.

RSCA Futsal levert de wedstrijdoutfits en het trainingsmateriaal voor de nieuwe voetbalploeg. De spelers krijgen ook een rol bij de thuiswedstrijden van RSCA Futsal en maken zo echt deel uit van de RSCA-familie. Trainen doet Younited Vilvoorde wekelijks op maandagnamiddag bij YC5 op de Focquet-site in de Havenstraat. Rode Duivel Yannick Carrasco: “Met YC5 willen we lokaal voetbaltalent kansen bieden. Kansen die ik in mijn jeugd ook heb gekregen en gegrepen. Ik ben verheugd dat we met YC5 een thuishaven kunnen bieden voor maatschappelijk kwetsbaren.”

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: ”Mensen aan het bewegen en sporten krijgen is één van de prioriteiten van dit stadsbestuur. Ik ben verheugd dat we nu ook een aanbod voor deze kwetsbare doelgroep kunnen toevoegen. Ik kan niet wachten om de problematiek rond dak- en thuisloosheid in Vilvoorde verder onder de aandacht te brengen via een nationaal tornooi van Younited op onze Grote Markt."

Dat een initiatief als Younited in noordrand van Brussel nodig is, bewijzen de cijfers. Bij een telling die stad Vilvoorde liet uitvoeren, zijn er 229 personen geteld die voldoen aan de criteria van dak- en thuisloosheid in de regio. “Dit is een wraakroepend hoog aantal en meer dan waarschijnlijk maar het topje van de ijsberg. Hoog tijd dat we de krachten bundelen en hier iets aan doen.” besluit schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti.

Meer info over Younited is terug te vinden op: https://younited.be/vilvoorde.