De leukste vakantie beleef je in Vilvoorde

Gepubliceerd op woensdag 3 januari 2024 11 u.
Maandag 8 januari 2024 openen de inschrijvingen voor de vakantieopvang van stad Vilvoorde zoals speelpleinen, kleuterkampen, sportkampen en tienerwerking Mish Mash. De Leukste Vakantie is het verzamelde aanbod van vakantieopvang tijdens de schoolvakanties van de stad en haar partners.

Met gemiddeld 350 vakantieplaatsen en een piek tot 480 vakantieplaatsen per week is het ons menens met ons voornemen om de wachtlijsten voor onze vakantiewerkingen weg te werken. Daarbovenop komt dan nog het waardevolle aanbod van onze verenigingen en onze professionele partners tijdens de periodes wanneer er minder stadsaanbod is. Allemaal samen maken zij De Leukste Vakantie.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Een uitgebreid en laagdrempelig aanbod voor alle leeftijden in verschillende wijken

Voor kleuters en kinderen is er opnieuw een waaier aan mogelijkheden met speelpleinen voor kinderen die houden van spel en plezier, sportkampen voor zij die willen proeven van verschillende en vernieuwende sporten en themakampen van onze professionele partners. Met speelpleinen, sportkampen en kleuterkampen in Houtem, Centrum, Faubourg, Koningslo en Kassei kan ieder kind dicht bij huis terecht voor vakantieopvang.

Tienerwerking Mish Mash staat opnieuw klaar om tieners tussen 12 en 15 jaar een fantastische tijd te bezorgen met uitstappen, workshops en urban sports.

Door de inschrijvingen van alle kampen in januari te starten, hebben we dubbele winst: mensen hebben sneller garantie dat de vaak noodzakelijke opvang vastligt en kunnen beginnen plannen. We maken er ook een strijdpunt van ons vakantieaanbod toegankelijk is met de V-pas zodat ook kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen deelnemen. Als stad geven we hier zelf het goede voorbeeld en het doet me dan ook plezier dat de externe aanbieders ook de V-pas hanteren.” aldus schepen El Boudaati.

Een handig overzicht van alle activiteiten per vakantie en opgedeeld per leeftijdscategorie met inbegrip van extra informatie vind je terug in de De Leukste Vakantie-brochure. Lees de folder via de website van de stad of haal een papieren versie op in één van de stadsgebouwen.

Inschrijven

Voor inwoners van Vilvoorde openen de inschrijvingen voor de vakantieopvang op maandag 8 januari 2024. Voor niet-inwoners is dit 22 januari 2024. Inschrijven kan via de website of na afspraak aan het loket van de dienst Vrije Tijd in het administratief centrum Mattenkot.