Waterfeest op 5 mei in Vilvoorde

Gepubliceerd op dinsdag 30 april 2024 14.30 u.
Met het Waterfeest wordt het startschot gegeven van een nieuw toeristisch (vaar)seizoen. Van 11 tot 18 uur bruist het op de Steenkaai en het Broekplein dankzij tal van activiteiten die Vilvoorde en haar waterrijke cultuur laten zien.

De Steenkaai verandert in een charmante vintage brocante markt en brunchplek verzorgd door De Kruitfabriek. Historische schepen langs de kade zijn de getuigen van het maritieme erfgoed. Het Zeekanaal Brussel-Schelde biedt decor voor waterski-demonstraties terwijl de kajak- en roeipresentaties de kunst van de watersport benadrukken. Voor diegenen die het water liever op een rustiger tempo verkennen, staan er tal van vaartochten op het programma.

Op het Broekplein proef je de lokale keuken op de streekproductenmarkt. Muziekliefhebbers genieten van een optreden van Senne & Van Keer en Radio Moetoen zendt live uit vanop het Waterfeest. Kinderen voeren spannende wateronderzoeken uit of laten hun fantasie de vrije loop met grime en glittertattoos op evenementenschip Rösli. Wie graag iets meer te weten komt over de geschiedenis van de scheepvaart kan de fototentoonstelling bezoeken. Pica Pika biedt heerlijke tapas, paella en frisse cocktails aan.

Bovendien kan je deelnemen aan één van de begeleide fiets- en wandeltochten voor een unieke kijk op de stad. Blikvanger dit jaar is de openluchtexpo 20 jaar KanaalPark. Een tijdelijke tentoonstelling die gedurende een maand één van de grootste stadsvernieuwingsprojecten van Vlaanderen in de kijker zet.

Het volledige programma en de link om in te schrijven voor alle gratis activiteiten zijn terug te vinden op: www.vilvoorde.be/waterfeest

“Na een geslaagde editie vorig jaar zetten we dit jaar opnieuw in op een streekproductenmarkt met hapjes en drankjes uit de streek om duimen en vingers bij af te likken met de nodige randanimatie. De weergoden zullen ons gunstig gezind zijn, ideaal om de start van het toeristisch seizoen te vieren met een boordevol programma op en rond het water.” aldus schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis.