Supporter mee voor de Rode Duivels op de Grote Markt

Gepubliceerd op donderdag 30 mei 2024 9.30 u.
Na enkele jaren afwezigheid omwille van de heraanleg Grote Markt, de COVID-19 pandemie en het WK 2022 in de winter komt voetbal op groot scherm terug naar de Grote Markt! Alle wedstrijden van de nationale ploeg op het EK in Duitsland zenden we uit.

Op 17 juni openen de deuren voor de wedstrijd tegen Slovakije om 16 uur. Ook op 22 juni (België-Roemenië, vanaf 18 uur) en 26 juni (België-Oekraïne, vanaf 16 uur) is iedereen welkom om er een geweldig voetbalfeest van te maken. Afhankelijk van de prestaties van de Rode Duivels kunnen er nog matchen bijkomen.

We voorzien twee drankstanden, uitgebaat door lokale verenigingen maar ook de terrassen van de horecazaken zijn open. 2 uur voor de aftrap sluiten we de Grote Markt af. Er is een in- en uitgang aan de Marktstraat en Bergstraat. Ook vanuit de ondergrondse parking blijft de Grote Markt toegankelijk. Op deze plaatsen vindt een securitycheck plaats.

De Peperstraat, Pootstraat (Karel Jan Frans) en Preckherstraat (Jean) worden afgesloten en toegang tot de Grote Markt via deze straten is niet mogelijk.

Alle actuele info vind je steeds op: https://www.vilvoorde.be/voetbal-op-groot-scherm.

We zijn blij om terug voetbal op de Grote Markt te kunnen uitzenden om zo samen met de Vilvoordenaars als één man achter onze Rode Duivel, Yannick Carrasco, en in uitbreiding de hele nationale ploeg te staan.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Yannick Carrasco

Vilvoorde is fier dat Vilvoordenaar Yannick Carrasco deel uitmaakt van de Belgische EK-selectie.

Carrasco is als ambassadeur van de Belgian Red Court in het W. Tyndalepark en het YC5 sportcomplex in de Focquetloods een uithangbord van de stad. De nieuwe fresco onder de Europabrug, aangebracht door de Koninklijke Belgische Voetbalbond, zet dit nog eens extra in de verf.