Jubileumeditie EXPO1800: Fotochallenge & Pianoconcert

Gepubliceerd op woensdag 3 juli 2024 15.30 u.
EXPO1800 is de zomerse fotochallenge van stad Vilvoorde. Deze zomer zijn we al toe aan de vijfde editie! Houd je fototoestel of smartphone in de aanslag en maak foto’s voor EXPO1800!

De thema’s voor de 2 ‘challenges’ deze zomer zijn “Samen” en “Stilte”.

Per ‘challenge’ worden 34 foto’s geselecteerd en 4 weken lang tentoongesteld. Al wie in Vilvoorde woont, werkt, studeert, of een andere link heeft met onze stad, kan deelnemen.

Nadien krijgen alle geselecteerde foto’s een jaar lang een plaats op de EXPO1800-muur in de Vaartstraat.

De voorbije 4 edities werden er in totaal al meer dan 2500 foto’s ingezonden. Iedereen kan deelnemen! Voor ons hoef je echt geen professionele of doorwinterde amateurfotograaf met een duur toestel te zijn. Integendeel, wij willen net ook die mensen zonder veel fotografie-ervaring ‘uitdagen’ om hun kans te wagen. M.a.w. niet twijfelen, stuur die foto gewoon maar door!”, aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Foto’s hoeven niet noodzakelijk in Vilvoorde getrokken te zijn. Foto’s die onze stad mooi in beeld brengen hebben een streepje voor, maar uiteraard blijft de kwaliteit van de foto altijd het eerste criterium.

Gelijktijdig met de expo in de wijken kan je ook op Facebook de geselecteerde foto’s bewonderen. De deelnemer van de foto met het meeste aantal ‘likes’ krijgt een leuke publieksprijs.

Om deel te nemen moet je je inschrijven. Alle info over de thema’s, de voorwaarden en een inschrijvingsformulier vind je op www.vilvoorde.be/expo1800.

Per challenge moet je een inschrijvingsformulier invullen en kan je 5 foto’s inzenden.

Piano & Photography

Naar aanleiding van de 5de editie van EXPO1800 organiseren we op vrijdag 23 augustus in het Hanssenspark een gratis pianoconcert in combinatie met projectie van natuurfotografie op groot scherm.

Tom Kristiaan is een Belgische artiest die neoklassieke pianomuziek componeert in de stijl van Ludovico Einaudi of Yann Tierssen. Intieme, vredige muziek met een streepje melancholie waarbij je weg kan dromen en waarin je jezelf kan verliezen. De filmachtige muziek van Tom Kristiaan bereikt op Spotify maandelijks bijna een half miljoen luisteraars! Hier vind je een filmpje van zijn Piano & Photography-project: https://www.youtube.com/watch?v=cWktPkfRnk8.

De adembenemende natuurfoto’s die worden geprojecteerd zijn van fotograaf Wouter Pattyn.

Het concert begint om 21 uur. De toegang is gratis. Bij regenachtig weer gaat het concert niet door.