Openbaar vervoer

Hoe je je ook zonder auto door de stad wil verplaatsen, Vilvoorde biedt je verschillende alternatieven via het openbaar vervoer.

Per bus

 • De Lijn
  Koop je tickets voor de bus vooraf met je smartphone (m-tickets), via SMS (duurder) of op volgende locaties:
  - ticketautomaat aan het station van Vilvoorde;
  - mobiele Lijnwinkel op de wekelijkse markt op woensdag (tussen 8 en 12.30 uur);
  - lijnwinkel Brussel CCN (naast station Brussel-Noord, op niveau van het busstation) - open van maandag tot vrijdag van 8 tot 12 en van 12.30 uur tot 15 uur.

 • MIVB
  Wist je dat je MIVB vervoersbewijzen ook kan kopen aan het loket van het treinstation (Stationsplein 9) in Vilvoorde? Ga er naartoe met je MOBIB kaart en je kan er enkele of meerdere ritten op laten laden. Zo ben jij helemaal klaar voor een reis naar Brussel.

  Met de Brupass XL reis je in een bepaalde zone in en rond Brussel met de trein, tram, bus en metro met slechts één enkel ticket. Je kan dus met één ticket in Vilvoorde de bus (MIVB of De Lijn) tot het station nemen, daarna een trein naar Brussel nemen om vervolgens over te stappen op metro, tram of bus in Brussel.

  In Vilvoorde behoren volgende wijken tot de Brupass XL-zone: Koningslo, Kassei, Centrum en Peutie. Voor Faubourg behoren enkel de haltes op de Leuvensesteenweg tot de Brupass XL zone. Far-West en Houtem behoren niet tot de Brupass XL-zone.

  De Brupass XL rittenkaarten en abonnementen kan je kopen in het NMBS-station en de verkooppunten van de MIVB.

Per trein

 • NMBS
  NMBS Vilvoorde
  Stationsplein 9, 1800 Vilvoorde

Per boot

 • WATERBUS (mei - oktober)
  Met de Waterbus kan je over het water reizen in de kanaalzone tussen Brussel-Sainctelette, Van Praet en Vilvoorde.

  In Vilvoorde bevindt zich de halte Vilvoorde Centrum op de Steenkaai ter hoogte van Brasserie Canal – Maria-Theresialaan 47. De halte Park Drie Fonteinen (Brusselsesteenweg 74) wordt momenteel niet aangedaan vanwege de werken aan de F23 en aan de nieuwe voetgangersbrug tussen Drie Fonteinen en 4 Fonteinen.