Projecten Faubourg

Binnen het project ‘ Vilvoorde is van jou. Maak er iets van!’ speelt ook de publieke ruimte van alle wijken een belangrijke rol. Faubourg is als eerste aan de beurt. Samen met de bewoners en de verenigingen uit de wijk dacht de stad na over een mooier en groener Faubourg.

De volgende vijf locaties zijn een prioriteit voor de wijk Faubourg. Zij zullen in de nabije toekomst een opknapbeurt of een nieuwe invulling krijgen.

 • Park Hazeweide
  In het voorjaar van 2023 zal het groene hart van Faubourg aangepakt worden. Zo starten we eind januari 2023 met de vernieuwing van de speelzone (klik alvast hier voor een eerste impressie). Wanneer de werken in de lente klaar zijn, volgt een openingsfeest voor de buurt. Nadien worden het groen, de paden en de dierenweide (nieuwe omheining en stal) opgewaardeerd. Op woensdag 1 maart ben je welkom om 20 uur in de lokalen van Scouts en Gidsen Vilvoorde (Fresiaweg) om te luisteren naar de plannen voor park Hazeweide, en om nog een keer in gesprek te gaan met medewerkers van de stad. Hier zie je alvast een overzicht.

 • Het Windmolenplein
  Park opfrissen en toevoegen van een fietsvriendelijk pad.

 • Begoniadreef
  Renovatie van paden en groen.

 • De Wipstraat
  Aanvullen sportinfrastructuur.

 • Het Bloemenplein
  Sportieve invulling.

Wat is er belangrijk bij het uitwerken van de plannen?
In de eerste plaats gaat het om duurzame ingrepen waarbij kwalitatieve materialen worden gebruikt en er rekening wordt gehouden met het (regen)water en de biodiversiteit.
Daarnaast gaat het om ingrepen die de wijk samenbrengen.
Tot slot willen deze ingrepen meer identiteit geven aan Faubourg.

Je vraagt je misschien af waarom de uitvoering even op zich liet wachten?
Ingrepen in de publieke ruimte vragen heel wat voorbereidingen: omschrijving en toekenning van de opdracht aan een aannemer, praktische afspraken maken, het leveren van materiaal, en de werkzaamheden zelf.

Houd alvast deze pagina in het oog voor de meest recente informatie.