Projecten Koningslo

Binnen het project ‘ Vilvoorde is van jou. Maak er iets van!’ speelt ook de publieke ruimte van alle wijken een belangrijke rol. Koningslo is, na Faubourg, als tweede aan de beurt. Samen met de bewoners en de verenigingen uit de wijk dacht de stad na over een mooier en groener Koningslo.

De volgende locaties zijn een prioriteit voor de wijk Koningslo. Zij zullen in de nabije toekomst een opknapbeurt of een nieuwe invulling krijgen.

  • Buurtparkje tussen de Berkendallaan en de Amazonenlaan
    Als eerste actie werd reeds geinvesteerd in een nieuwe speeltuin voor de buurt. Sinds begin juli 2023 staan er nieuwe speeltoestellen in de vorm van een heus piratenschip. Daarnaast is er een trapveldje met 2 goaltjes op gras en een ballenkorf het terras. Het voetpad langs de Amazonelaan werd eveneens aangepast en loopt voortaan door het park.
    Tegen de lente van 2024 wordt het parkje nog verder afgewerkt met bloemen en nieuwe bomen.
    De te kleine hondenloslopzone werd verwijderd. In het najaar wordt een grotere hondenlosloopzone voorzien onder de watertoren aan de Streekbaan. In tussentijd kunnen eigenaars van honden met hun viervoeters terecht in de hondenlosloopzone op Klein Hoogveld.
  • Buurtplek aan de watertoren
    Dit uniek stukje groen wordt publiek toegankelijk gemaakt. Er wordt een grote hondenlosloopzone ingericht, een boomgaard met fruit- en notenbomen aangeplant, en natuurlijke spelaanleidingen voorzien.

Deze werken zouden we in het najaar willen uitvoeren.

Van zodra we concrete informatie hebben over de overige locaties die geselecteerd werden voor een opknapbeurt of een nieuwe invulling, zullen we die op deze pagina weergeven.

Wat is er belangrijk bij het uitwerken van de plannen?
In de eerste plaats gaat het om duurzame ingrepen waarbij kwalitatieve materialen worden gebruikt en er rekening wordt gehouden met het (regen)water en de biodiversiteit.
Daarnaast gaat het om ingrepen die de wijk samenbrengen.
Tot slot willen deze ingrepen meer identiteit geven aan Koningslo.

Je vraagt je misschien af waarom de uitvoering op zich laat wachten?
Ingrepen in de publieke ruimte vragen heel wat voorbereidingen: omschrijving en toekenning van de opdracht aan een aannemer, praktische afspraken maken, het leveren van materiaal, en de werkzaamheden zelf.

Houd alvast deze pagina in het oog voor de meest recente informatie.