Ringtrambus

We zetten ook in deze legislatuur opnieuw volop verder in op de vernieuwing van ons centrum. Door het Ringtrambus-project krijgt het Heldenplein een grondige make-over waar de zachte weggebruiker veel veiliger en comfortabeler zal kunnen oversteken. De rotondes worden vervangen door twee kruispunten met slimme verkeerslichten waardoor beide kruispunten met elkaar zullen communiceren. Dit zal de traditionele files sterk verminderen. Het Heldenplein wordt groener dan ooit. De tuinen rond de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop worden uitgebreid. De nieuwe bomen en zitplaatsen maken van het Heldenplein een aangename verblijfsplek.

Maar ook de omliggende straten worden aangepakt zodat het traject van de Ringtrambus optimaal kan verlopen.

Een project van deze omvang kent een lange uitvoeringstermijn. Alle informatie over dit project en de andere 'werken aan de ring', kan je vinden op de projectpagina van Werken aan de Ring.

Wil je graag kort op de bal op de hoogte blijven van deze werken? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

Met de ringtrambus biedt De Lijn een alternatief voor de structurele files in de Noordrand. De Ringtrambus zal belangrijke locaties in de Noordrand verbinden, zoals de Heizel, het station van Vilvoorde en Brussels Airport. Reizigers kunnen aan deze haltes overstappen op trein, tram of metro.

Heb je concrete vragen? Dan kan je terecht bij de bereikbaarheidsadviseur van De Werkvennootschap Tom Buntinx via tom@amaril.be of 0477 95 83 09.