Aankomst van de Sint - zaterdag 19 november 2022

Zaterdag 19 november 2022 ontvangen de stad, de Vilvoordse Handelaars en Ring-tv de Sint in Vilvoorde.

De Sint en zijn Pieten worden met de boot om 10 uur verwacht aan de Steenkaai. De kinderen zijn er welkom vanaf 9 uur. Aan de Steenkaai zal er een Pieten-DJ zijn die iedereen doet meezingen en dansen met de animatoren. De Sintologen testen uit wat je weet over de Sint, de Sintelijke Lakeien leren je op de juiste manier zwaaien en misschien kom je er ook wel Conchita en heel wat ambiancepieten tegen?

We raden bezoekers aan gratis te parkeren op de parking Zenne achter het ziekenhuis (Zennelaan), vanwaar een wandelpad onmiddellijk aan de kade uitkomt. Parkeren aan de kade en in het Kanaalpark is onmogelijk. De kade is niet bereikbaar via de Tuchthuisstraat, wel via de Havenstraat.

Vanaf 11.15 uur kunnen de kinderen van stad Vilvoorde een bezoek brengen aan de Sint in het stadhuis. De wachtende kinderen worden er ook geanimeerd.

Verschillende Pieten zullen die dag ook voor animo zorgen op de markt.

Om 14 uur vertrekken de Sint en zijn gevolg voor een wandeling door het handelscentrum van Vilvoorde.

Ring-tv zal een volledige reportage maken van de aankomst van de Sint in Vilvoorde die daarna uitgezonden wordt.

Tekenwedstrijd

Er wordt opnieuw een tekenwedstrijd georganiseerd. Tekenformulieren worden verdeeld via de Vilvoordse scholen of kunnen hieronder gedownload worden.

De winnaars mogen met de Sint mee op de boot en krijgen mooie geschenken.

Tekeningen moeten ten laatste op maandag 7 november 2022 binnengebracht worden.

Je kan ze met de post opsturen naar Stad Vilvoorde – dienst Vrije Tijd – Grote Markt – 1800 Vilvoorde. Je kan ze ook afgeven aan het onthaal van het stadhuis (ingang Lange Molensstraat) of het administratief centrum Mattenkot (Lange Molensstraat 44).