Soepfestival

Wegens te weinig kandidaat-deelnemers is dit evenement GEANNULEERD!

Proef de wereld via een heerlijke tas soep!

Met dit gezellige soepfestijn willen we de mensen uit onze stad samenbrengen. Soep is immers in alle culturen gekend als voedingsmiddel en het delen van een kom soep is wereldwijd een moment van samenhorigheid, van ontmoeting en soms zelfs van troost. De invalshoek van het SOEPFESTIVAL is dan ook intercultureel, namelijk het proeven van soepen uit verschillende culturen.

Volgende editie

Op zaterdag 9 december 2023 vindt van 10 tot 14 uur het 5de SOEPFESTIVAL plaats op de Rooseveltlaan (Franklin), ter hoogte van de Geldersstraat (Frans), vlak naast de zaterdagmarkt.

De toegang is gratis en voor 3 euro kan je een ‘festivalmok’ kopen waarmee je naar believen van alle aangeboden soepen kan proeven. Als bezoeker kan je trouwens ook tot 13 uur stemmen voor jouw ‘favoriete soep’ en ‘de mooiste stand’. Door je stem uit te brengen maak je bovendien kans op een mooie prijs.

Soepkoks gezocht!

Alle Vilvoordse verenigingen, organisaties, wijkcomités, scholen, vriendengroepen, … van minimum 4 personen kunnen deelnemen aan dit SOEPFESTIVAL. Deelnemers bieden 30 liter (vooraf) zelfgemaakte soep aan tijdens het festival. Daarvoor krijgen ze een financiële bijdrage van 45 euro ter bekostiging van het maken van de soep.

Zowel een vakjury als de bezoekers kiezen hun ‘favoriete soep’ en ‘de mooiste stand’. De prijzen daarvoor worden uitgereikt tussen 13.30 en 14 uur.

Meer info om deel te nemen vind je onderaan in ‘richtlijnen deelnemers’.

Inschrijven kan uiterlijk tot vrijdag 24 november en dient te gebeuren via onderstaande link in het E-loket.

Organisatie: stad Vilvoorde i.s.m. de werkgroep ‘Lekker Anders’ van de cultuurraad.