Spelotheek Pipeloentje

Spelotheek Pipeloentje heeft een groot aanbod aan speelgoed, puzzels en spelletjes voor gezinnen en Vilvoordse organisaties (scholen, jeugdbewegingen, kinderopvang). Daarnaast vind je er ook veel informatie over activiteiten van de stad en van partnerorganisaties.

Je kan in de spelotheek niet komen spelen, maar je kan er wel gratis speelgoed lenen. Enkel bij inschrijving (door een volwassene) wordt een eenmalige kleine bijdrage gevraagd. Het normaal tarief bedraagt 5 euro per gezin/organisatie, maar met verhoogde tegemoetkoming geniet je van het kansentarief van 1 euro. Iedereen is welkom!

Het aanbod groot (buiten)speelgoed vind je op de reservatielijst hieronder. Die kan je ingevuld bezorgen per mail (spelotheek@vilvoorde.be) of binnenbrengen tijdens de openingsuren. De coördinator bekijkt dan wat mogelijk is en maakt concrete afspraken.

Specifiek voor scholen zijn er nu ook een aantal inclusieve spelletjes, een spel rond gezonde voeding, en het genetica-spel “Kraak de DNA-code” (zie ook Kraak de DNA-code - Centrum Menselijke Erfelijkheid (kuleuven.be) en de flyer hieronder). Zij kunnen ook altijd bij de coördinator terecht met vragen en suggesties.

Openingsuren

Elke woensdag van 15 tot 19 uur.

Elke 2de en 4de maandag van de maand van 15 tot 17.30 uur (behalve maandag 26 augustus 2024).

Contact

Guldenschaapstraat 18
1800 Vilvoorde
gsm: 0478 10 12 79
e-mail: spelotheek@vilvoorde.be