START.huis

Stad Vilvoorde voorziet een fysieke plek (START.huis), waar startende ondernemers hun ding kunnen uitproberen. Een starter huurt een beperkte oppervlakte, voor een beperkte duur en aan een lage huurprijs. Het risico voor de starter blijft zo beperkt. Het START.huis wordt ingevuld door een diverse en steeds wisselende populatie aan pop-ups. Denk aan pop-ups met hippe kleding, start-ups rond lifecoaching, vernieuwende horecaconcepten, …

Praktisch

De stad huurt een groot handelspand in de Leuvensestraat (nr 73). Daar kunnen verschillende kleinere winkels in voorzien worden. De stad gaat na of de kandidaten passen in het gebouw, en streeft ook steeds een minimale kwaliteit van invulling na. Hoe meer het idee van de starter het kernwinkelgebied versterkt, hoe groter de kans dat die effectief een plekje krijgt in het START.huis. Een starter kan in principe slechts voor maximaal één jaar ruimte huren in het START.huis. Een starter kan zich via het aanmeldformulier (zie onder) kandidaat stellen om een plekje te krijgen in het START.huis.

In de toekomst verschuift het START.huis naar een andere locatie in het kernwinkelgebied. Het initiatief loopt door tot 31/12/2025.

Prijzen en periodes

We rekenen 8 euro per m² per maand. Voor een ruimte van 15m² betaal je zo 120 euro per maand. Voor een ruimte van 30m² betaal je 240 euro per maand. Leuvensestraat 73 is beschikbaar vanaf juni 2022 en minimaal beschikbaar tot en met augustus 2022, nadien is het huurcontract per maand verlengbaar. Je kan ook ruimte huren voor slechts enkele weken.

Liever huren voor een langere periode? In de toekomst zal een ander pand ingehuurd worden, waar mogelijk langere periodes aangeboden kunnen worden. Bezorg ons alvast je wensen en ideeën via onderstaand contactformulier.

Ik wil ondernemen!

Overweeg je om zelf te ondernemen en zoek je ruimte in het Vilvoordse kernwinkelgebied? Laat het ons weten via het onderstaande contactformulier. Wens je voorafgaand of tijdens je ondernemersavontuur ondersteuning, kijk dan hier.