START.huis

Stad Vilvoorde voorziet een fysieke plek (START.huis), waar startende ondernemers hun ding kunnen uitproberen. Een starter huurt een beperkte oppervlakte, voor een beperkte duur en aan een lage huurprijs. Het risico voor de starter blijft zo beperkt. Het START.huis wordt ingevuld door een diverse en steeds wisselende populatie aan pop-ups. Denk aan pop-ups met hippe kleding, start-ups rond lifecoaching, vernieuwende horecaconcepten, …

Praktisch

De stad huurt een groot handelspand in de Leuvensestraat (nr 73). Daar kunnen verschillende kleinere winkels in voorzien worden. De stad gaat na of de kandidaten passen in het gebouw, en streeft ook steeds een minimale kwaliteit van invulling na. Hoe meer het idee van de starter het kernwinkelgebied versterkt, hoe groter de kans dat die effectief een plekje krijgt in het START.huis. Een starter kan in principe slechts voor maximaal één jaar ruimte huren in het START.huis. Een starter kan zich via het aanmeldformulier (zie onder) kandidaat stellen om een plekje te krijgen in het START.huis.

In de toekomst verschuift het START.huis naar een andere locatie in het kernwinkelgebied. Het initiatief loopt door tot 31/12/2025.

Prijzen en periodes

START.huis is enkel zaterdag open tussen 10 en 18 uur. De prijs per bezettingsdag is 10 euro, je kiest vrij de dagen waarop je aanwezig kan zijn. Er zijn geen andere kosten verbonden aan het uitbaten van een winkelruimte. De gemiddelde ruimte per starter is ongeveer 15m².

Liever huren voor een andere of langere periode? In de toekomst zal een ander pand ingehuurd worden, waar mogelijk langere periodes aangeboden kunnen worden. Bezorg ons alvast je wensen en ideeën via onderstaand contactformulier.

Ik wil ondernemen!

Overweeg je om zelf te ondernemen en zoek je ruimte in het Vilvoordse kernwinkelgebied? Laat het ons weten via het onderstaande contactformulier. Wens je voorafgaand of tijdens je ondernemersavontuur ondersteuning, kijk dan hier.