Straatreiniging

Enkele jaren geleden startte de stad met een proefproject rond de reiniging van de straten. Een aantal straten werden doelgericht aangepakt. Het project kreeg heel wat positieve reacties en werd uitgebreid en verdergezet.

De reinigingsploeg pakt elke week een bepaalde groep straten aan, zodat elke straat geregeld wordt gereinigd. Onderaan de pagina vindt u een kalender waarop aangeduid staat welke straten wanneer gereinigd worden.

Op officiële feestdagen wordt er niet gereinigd, deze dagen zijn dan ook niet opgenomen in het project. Bij grote wegenwerken is het reinigen van bepaalde straten soms niet mogelijk, in dat geval wordt de reiniging opgeschoven naar een latere datum. U wordt hieraan herinnerd met de bewonersbrief die u naar aanleiding van wegenwerken ontvangt. Ook bij extreme weersomstandigheden (vorst, sneeuw,…) kan beslist worden de reiniging uit te stellen.

Parkeerverbod

Om dit project te doen slagen, is uw medewerking broodnodig. Om de straten goed en grondig te kunnen reinigen, mogen er geen voertuigen geparkeerd staan. Hiervoor geldt er tijdens de reiniging in de betrokken straten een parkeerverbod. We willen u dan ook vragen het parkeerverbod te respecteren. Het verbod wordt aangekondigd in de betrokken straten via een bewonersbrief met kalender en via verbodsborden ter plaatse. Op het verbodsbord staat aangeduid van wanneer tot wanneer het verbod geldt. Respecteer deze termijn. Noteer de data alvast in uw agenda en breng uw bezoekers tijdig op de hoogte.