Studio M²: groepslessen gitaar voor 10-16 jarigen

ONLINE INSCHRIJVEN

Wil je graag gitaar leren spelen? Dat kan bij studio m². In 15 groepslessen leer je de basis van het gitaarspelen (niveau 1), meer gevorderde technieken (niveau 2) of oefen je nieuwe liedjes in met je vrienden uit de groep (niveau 3).

Data lessen najaar 2021/voorjaar 2022

Woensdag 20 oktober 2021 start een nieuwe lessenreeks van STUDIO M² GITAAR voor 10-16 jarigen. De reeks zal bestaan uit 15 lessen op woensdagavond.

Het uur waarop je les volgt, is afhankelijk van je niveaugroep:

 • Groep 1: 18.30 uur tot 19.30 uur.
 • Groep 2: 19.30 uur tot 20.30 uur.
 • Groep 3: 20.30 uur tot 21.30 uur.

De eerste 7 lessen vinden plaats op:

 • oktober: 20, 27;
 • november: 3, 10, 17, 24;
 • december: 1 (op 8 december is er geen les maar voorzien we een leuke activiteit!).

Exacte data van de laatste 8 lessen zijn nog niet bekend maar de lessen zullen vermoedelijk herstarten vanaf half januari 2022 en eindigen rond half maart. Exacte data volgen later. We sluiten de lessenreeks in elk geval af met een ‘showcase’ voor ouders en vrienden.

Waar vinden de lessen plaats

Opgelet: de lessen zullen niet doorgaan in CC Het Bolwerk maar in (de cafetaria) van sporthal Hazeweide (Tulpenstraat 2, 1800 Vilvoorde). Omdat het nog onduidelijk is of de werking van het vaccinatiecentrum zal verlengd worden of niet, is er namelijk geen garantie dat CC Het Bolwerk dit najaar beschikbaar is.

Tarief

Om te mogen deelnemen aan de cursus (15 lessen) betaal je 35 euro (7 euro met V-pas). Vooraf inschrijven en betalen is verplicht. Deelnemers van buiten Vilvoorde betalen 52,5 euro.

Voorwaarden

 • De lessen zijn voor jongeren tussen de 10 en de 16 jaar.
 • Zet je de stap van niveau 2 naar niveau 3? Dan mag je ouder zijn dan 16 jaar.
 • Er worden maximum 20 deelnemers per niveau toegelaten.
 • Volg je les in niveau 1? Dan kan je bij ons gratis een gitaar lenen (waarborg van 15 euro). Vanaf niveau 2 moet je wel je eigen gitaar hebben.

Het niveau van de lessen

De lessen zijn ingedeeld in 3 niveaus:

 • Van 18.30 tot 19.30 uur: niveau 1 – INSTAPLES: geen enkele voorkennis vereist. Vanaf nul beginnen.
 • Van 19.30 tot 20.30 uur: niveau 2 – BASISLES: de basisakkoorden zijn gekend. Barré’s en speciale akkoorden worden aangeleerd.
 • Van 20.30 tot 21.30 uur: niveau 3 – SAMENSPEL: er wordt verder geoefend door samen nieuwe liedjes te spelen. (* voor niveau 3 mag je ouder zijn dan 16 jaar).

Normaal gezien gaan deelnemers van een vorige lessenreeks automatisch over van niveau 1 naar niveau 2 en van niveau 2 naar niveau 3. Maar iedereen mag, in samenspraak met de gitaarlesgevers, zelf bepalen of hij/zij overstapt naar een volgend niveau.

ADVIES VOOR DEELNEMERS VAN VORIG SEIZOEN

Vorig seizoen (2020-2021) zijn er maar 5 van de 14 lessen kunnen doorgaan (+ 3 online-lessen) als gevolg van de corona-crisis. Deelnemers van vorig seizoen kunnen voor het nieuwe seizoen zelf kiezen of ze terug inschrijven voor hetzelfde niveau als vorig jaar of zich inschrijven voor een niveau hoger.

Wij raden je aan om terug in te schrijven voor hetzelfde niveau tenzij je sinds de laatste les van vorig jaar thuis op je eentje veel hebt geoefend en dus vorderingen hebt gemaakt. Wees er wel van bewust dat de eerste 5 lessen van vorig jaar terug worden herhaald.

Geen paniek als na een paar lessen zou blijken dat je toch de verkeerde keuze hebt gemaakt. Een switch naar een beter passend niveau kan nadien nog altijd gemaakt worden.

Gitaar lenen bij niveau 1

Er is voor niveau 1 mogelijkheid om gratis een gitaar te gebruiken gedurende de periode van de 15 lessen. Je dient enkel een waarborg van 15 euro te betalen. Een gitaar kan je reserveren via stefaan.fabri@vilvoorde.be. Je betaalt de waarborg cash op het moment dat je je gitaar krijgt, tijdens de eerste les.

Eigen gitaar vanaf niveau 2

Vanaf niveau 2 word je verondersteld zelf in het bezit te zijn van een eigen gitaar.
Een gitaar en/of stemapparaatje is niet te koop bij ons. Aankoopadvies kunnen we wel geven.

Inschrijven voor studio m²

Vooraf inschrijven en betalen is verplicht. Dit kan vanaf maandag 6 september 2021:

 • online;
 • Na een afspraak op de dienst Vrije Tijd: betaling gebeurt via bancontact.

Meer info

Wil je meer info over de lessenreeks? Stuur dan een mailtje naar stefaan.fabri@vilvoorde.be.