Watersportkring van de Luchtmacht - Vilvoorde

De WSKLuM Vilvoorde heeft als doel de beoefening en bevordering van de watersport. Dit met een bijzondere nadruk op de kleinzeilerij.
De vereniging geeft iedereen een gelijke behandeling ongeacht ras, religieuze of politieke overtuiging, geslacht of sexuele geaardheid.

Doelpubliek

Kinderen zijn welkom vanaf hun acht jaar. Hun het plezier om op het water te vertoeven aanleren en hun een kwalitatieve watersportopleiding aanbieden in een aangename sfeer is onze betrachting. Wij willen kinderen opleiden tot watersporters, hen geduldig klaarstomen (op technisch, fysisch en mentaal vlak) voor de zeilsport met respect voor de natuur, het materiaal en hun naasten. Kinderen met een beperking begeleiden tot het plezier om op het water te bewegen gedreven door de natuurlijke elementen. Kinderen met een vrijetijdspas zijn ook welkom.

Volwassen de kans geven zich te ontspannen aan boord van een zeilboot.

Mindervaliden op aangepaste boten alle mogelijkheden geven om zich op het water te ontspannen of zich op te werken tot wedstrijdzeiler.

Leden

Onze leden kunnen gebruik maken van het clubmateriaal. Zo staan de clubboten gratis ter beschikking van onze leden. Zeilers leren zelfstandig zijn, er staat niet altijd iemand klaar om de minder leuke taken in je plaats te doen. Waar nodig wordt het individu persoonlijk geholpen. Watersport moet als waterpret worden ervaren, plezier halen uit deze beleving is een prioriteit. Kinderen worden wel gewezen op wat zij verkeerd doen en begeleid naar hoe het beter kan. Voor g-sporters worden de activiteiten aangepast aan hun kunnen en beperkingen. Kunnen zij meedoen aan activiteiten wordt dit zeer aangemoedigd.

Adres

Adres
Insteekdok Vilvoorde, Havendoklaan 2, 1800Vilvoorde
GSM
0470 27 57 27
E-mail
info@wsklumvilvoorde.be
Website
www.wsklumvilvoorde.be

Voorzitter

Luc Singulé

Secretaris

Wim Camerlynck