Vrij onderwijs

Centrum

Basisschool De Knipoog

(KOV, katholiek onderwijs Vilvoorde)
Rooseveltlaan (Franklin) 98
(administratie: Consciencestraat (Hendrik) 25)
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 254 88 44
E-mail: info.deknipoog@kov.be

Troeven

Bij ons in de Knipoog, een gastvrije warme school, slaan kinderen, leerkrachten, ouders en andere partners de handen in elkaar. Hier krijgt elk kind de ruimte om op eigen tempo te groeien. Te midden van de stad gaan de kinderen op ontdekking in onze groene oase met moestuin, kippen, een grote zandbak, een bloemenheuvel en zelfs een doolhof - een waar speelparadijs. We stimuleren de ontwikkeling van kinderen door uitdagende materialen, diverse lesmethoden en digitale media in te zetten. Hier leren ze oplossingsgericht te denken, plannen te maken en verantwoordelijkheid te nemen. Zo groeien onze leerlingen op tot veerkrachtige en verdraagzame jongeren, klaar om hun steentje bij de dragen aan een duurzame wereld. 

Far-West

Basisschool Sint-Jozef Groenstraat

(KOV, katholiek onderwijs Vilvoorde)
Groenstraat 244
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 251 34 09
E-mail: info.sjg@kov.be

Troeven

Met een onze groeimindset geven we kinderen mee dat ze zich levenslang kunnen ontwikkelen. Gezond eten is bij ons een vaste gewoonte: vers fruit, gezonde snacks én gratis soep in de winter. Met kookactiviteiten maken we samen lekkere gerechten en bij goed weer zijn we vaak buiten! Als je kind specifieke behoeften heeft, hebben we een oplossing in ons ‘brugklasje’. Hier krijgen ze aangepast onderwijs en de zorg die op dat moment het beste aansluit bij hun ontwikkeling. Voor kinderen die extra uitdaging nodig hebben, bieden we klasdoorbrekende activiteiten en stimulerende leermaterialen aan tijdens het hoekenwerk.

Houtem

Basisschool De Biekorf

(KOV, katholiek onderwijs Vilvoorde)
Trekelsstraat (Karel) 42
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 757 08 72
E-mail: info.bie@kov.be

Troeven

Onze school kan vergeleken worden met een ‘Biekorf’ waar we alle leerlingen een veilige en geborgen thuis bieden. Waar iedereen elkaar kent, respecteert en helpt. Waar elke leerling telt en waar we op zoek gaan naar kansen en talenten om elk kind optimaal te laten groeien. Elke bij leert hier vliegen, elk op zijn eigen tempo, elk op zijn niveau en ritme en in zijn eigen zelfgekozen richting. We brengen onze bezige bijtjes kennis en vaardigheden bij en geven hen de kans om deze op hun niveau en tempo te verwerken. Aan het einde van het zesde leerjaar zijn onze leerlingen sterk en zelfstandig genoeg om hun vleugels uit te slaan en ons warme nest te verlaten om de wijde wereld in te vliegen. 

Kassei

Basisschool Heilig-Hart

(KOV, katholiek onderwijs Vilvoorde)
Thaelstraat 7
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 251 67 67
E-mail: info.hh@kov.be

Troeven

In onze school draait alles om een positieve, veilige en creatieve leeromgeving voor onze kinderen. We focussen op hun welzijn, betrokkenheid en zelfstandigheid. Met onze positieve gedragsregels zetten we in op een positief gedrags- en schoolklimaat.??In onze klassen bieden we onderwijs en zorg op maat door ons te richten op de unieke behoeften van elk kind. We willen bekendstaan als een school die sterk inzet op samen lesgeven als team. We brengen actuele maatschappelijke thema's naar de klas om de wereld van onze kinderen te verruimen. 

Peutie

Basisschool De Lampion

(KOV, katholiek onderwijs Vilvoorde)
Kerkstraat 14
1800 Vilvoorde
Tel.: 02 251 29 39
E-mail: info.lmp@kov.be

Troeven

In onze school zetten we in op vernieuwde werk- en organisatievormen. We bieden een brede waaier aan zorg, op elk domein: elk kind is een geluksvogeltje, in een groot, gezellig en veilig nest. Kinderrechten staan centraal in het dagelijkse leven op onze school. Leerkrachten gaan steeds elke dag enthousiast aan de slag. Kinderen kunnen zich ontplooien en groeien, elk op hun maat.