Waterfeest

Beleef de sprankelende sfeer van Vilvoorde tijdens het betoverende Waterfeest! Op zondag 5 mei 2024 van 11 tot 18 uur transformeert de Steenkaai tot een bruisend hart van plezier, cultuur en avontuur, terwijl het Waterfeest de glorieuze opening markeert van ons toeristisch (vaar)seizoen. Alle activiteiten zijn gratis!

Activiteiten op het kanaal

Demonstratie waterski, kajak en roeien door de Réunion Nautique de Vilvorde

Voel de adrenaline tijdens de waterski-shows, neem een kijkje naar de kajakkers, of ervaar de synchroniciteit van het roeien. Elk uur staat er een demonstratie gepland.

Rivertours en mosselboot vaartochten

Laat je betoveren door het prachtige zicht op de koeltorens en het serene park Drie Fonteinen terwijl je onder de iconische Budabrug door vaart. Of kies voor een intieme tocht van 30 minuten met d'n Bruinen, ook wel mosselboot genoemd, en voel de historie die de waterwegen van Vilvoorde rijk zijn. Om 11 uur, 12 uur, 14 uur, 15 uur, 16 uur en 17 uur staat er telkens een rondvaart van Rivertours en de mosselboot gepland.

Activiteiten Steenkaai

Vintage / brocante markt en brunch De Kruitfabriek

De Steenkaai ontpopt zich tot een pittoreske plaats waar De Kruitfabriek een smaakvolle brunch en rommelmarkt organiseert. Meer info kan je terugvinden op https://dekruitfabriek.com/VINTAGE-BROCANTE-MARKT.

Historische schepen aan de kade

De schepen Brabo 3, d'n Bruinen, Ziet op u Zelven, Vrouwe Nele, M4 en Vrede meren aan als trotste getuigen van ons varend erfgoed. Op de Vrouwe Nele kan je terecht voor een hapje en drankje in de mosselbar.

Evenementenschip Rösli

Kinderen kunnen zich laten omtoveren met grime en glittertattoos, of de waterwetenschapper in zich ontdekken met spannende wateronderzoeken. Voor de cultuurliefhebbers is er een indrukwekkende fototentoonstelling over de geschiedenis van de scheepvaart, met een bijzondere focus op de rol van vrouwen, het toenmalige leven en het werk van de schippers, in samenwerking met de Heemkundige Kring Hertog Hendrik I en het Rijn- en Binnenvaartmuseum. De Rösli, dat aangemeerd ligt tegenover De Kruitfabriek, bestaat al sinds 1929 en werd pas in de jaren ’50 gemotoriseerd.

Op de Rösli zal Pica Pika zorgen voor lekkere tapas, paella en frisse cocktails.

Activiteiten Broekplein

Streekproductenmarkt

Verleid je smaakpapillen met de heerlijkste streekproducten, gepresenteerd door de standhouders van Straffe Streek en lokale horeca uit Vilvoorde.

Live radio-uitzending Radio Moetoen en muziekoptreden Senne & van Keer

Laat je muzikaal omarmen door de klanken van Senne & van Keer tussen 12 en 14 uur, terwijl de kleintjes zich uitleven in de kinderzone met springkastelen. Ook zendt Radio Moetoen heel de dag live-radio uit vanop het Waterfeest.

Gegidste fiets- en wandeltochten

Sluit aan bij onze gegidste fiets- en wandeltochten doorheen het groene park Drie Fonteinen om 11 uur, bewonder de Street Art om 12 uur, of verken de transformatie van het Kanaalpark om 14 uur met burgemeester Hans Bonte als gids. Laat je verder leiden door de curatoren van de Border Buda Expo om 16 uur voor een diepe duik in de kunst. De wandelingen vertrekken telkens aan de Visit Vilvoorde infostand op het Broekplein.

Inschrijven is verplicht via reservaties.vilvoorde.be/Vrijetijdsaanbod.aspx.

Ter plekke kan er nog aangesloten worden indien er plaats is.

Laat je meevoeren door de stroom van plezier en ontdekking tijdens Het Waterfeest in Vilvoorde. Mis deze dag vol herinneringen niet en markeer 5 mei 2024 in je agenda. Het Waterfeest wacht op je – waar water en vreugde hand in hand gaan!