Werken aan de Ring

De Ring rond Brussel heeft er al een lange geschiedenis opzitten, en is aan opfrissing toe. Het oudste stuk van de Ring is 65 jaar oud. Zelfs het meest recente stuk Ring is al 35 jaar oud. De Ring werd ontworpen en gebouwd voor het verkeer van de vorige eeuw en kan de verkeersdruk van vandaag dus niet meer aan. Files en ongevallen op de Ring, sluipverkeer in de omliggende steden en gemeentes, versnippering van de aangrenzende groengebieden...

De herinrichting moet de Ring nieuw leven geven, klaar voor het verkeer van vandaag en morgen, en de leefbaarheid van de omgeving voor mens én dier vergroten.

Volg het verloop van de Werken aan de Ring en ontdek waarom er aan deze infrastructuur gesleuteld wordt.

Na het afronden van een eerste fase van het onderzoek werd scopingnota 2 opgemaakt. Deze beschrijft drie geoptimaliseerde alternatieven voor de herinrichting van Ring Noord. Dit is de start van een tweede fase van evaluatie en participatie.

Deze scopingnota 2 wordt aan alle geïnteresseerden en belanghebbenden voorgelegd tijdens een publieke raadpleging van 60 dagen. Tussen 25 mei en 23 juli kan ook jij je opmerkingen, adviezen en bedenkingen via verschillende kanalen insturen. Meer informatie daarover vind je hier en hier.

De scopingnota 2 ligt tijdens deze periode ook ter inzage bij stad Vilvoorde. Om de documenten in te kunnen kijken is het noodzakelijk een afspraak te maken.