Winteropvang

Stad Vilvoorde organiseert Winteropvang voor mensen uit Vilvoorde die zich in een situatie van dak- of thuisloosheid bevinden in de periode van begin december tot eind maart. Ondanks verschillende structurele initiatieven om dak- en thuisloosheid te voorkomen en te bestrijden, blijft extra nachtopvang tijdens de wintermaanden jammer genoeg nog steeds noodzakelijk. De Winteropvang in Vilvoorde biedt bed, bad en brood voor 10 gasten.

De werking van de Winteropvang draait bijna volledig op vrijwilligers die zich telkens weer inzetten om dit project mogelijk te maken. Als vrijwilliger kan je kiezen tussen een ochtend-, avond- of nachtshift. Tijdens de nachtshift blijf je ter plaatse blijven slapen. Je hebt de vrije keuze welke shift je graag wil doen. Tijdens een shift begeleid je de daklozen waar nodig. Je kan steeds terecht bij de coördinatoren van de Winteropvang voor vragen of problemen.

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in de Winteropvang? Stuur een mail wouter.van.roost@vilvoorde.be. De planning is zeer flexibel. Als nieuwe vrijwilliger voor de Winteropvang word je steeds bijgestaan door iemand met ervaring. Je staat ook nooit alleen tijdens een shift.

Vanaf editie december 2023 – 31 maart 2024 is de Winteropvang in het oude crematorium (Havendoklaan 1).