Winters Vilvoorde

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december is het centrum van Vilvoorde dé plaats om te genieten van een warme eindejaarsfeer. Een kerstmarkt, vuuranimatie, muziek, Radio Modern en het enige echte huis van de kerstman. Zet de data alvast in je agenda om de eindejaarsperiode feestelijk in te zetten!

Vurige vrijdagkerstmarkt - Grote Markt

 • 16 december: van 16 tot 22 uur

Op 16 december organiseren we de eerste editie van onze vurige vrijdagkerstmarkt op de Grote Mark met kramen vol leuke kerstspullen. Wat dacht je van een nieuw paar oorbellen, een leuk bloemstukje, een gezelschapsspel of lekkere likeuren, kazen, pralines en biermanden? Wij zorgen ervoor dat je die laatste pakjes onder de kerstboom gevuld krijgt!

Heel wat verenigingen zorgen ervoor dat je honger en dorst gestild worden met onder andere champagne en oesters, jenever, glühwein, hamburgers of churros.

Heb je liever iets typisch “van hier”, dan is de stand met streekproducten van Straffe Streek iets voor jou! Hier vind je kleine ondernemers die op ambachtelijke wijze, met respect voor de regionale traditie hun eerlijke, smaakvolle producten aan de man brengen. Maak kennis met schapenkaas en -worst, pralines en truffels met bieren, patés en rillettes, wafels en choco, maar ook huisgemaakte alcoholische en niet-alcoholische dranken op basis van Belgische druiven en kruiden.

Op vrijdag verwarmen we de kerstmarkt met vurige animatie van 17.30 tot 20.30 uur. Luke & Ian zijn internationale vuurartiesten die de Grote Markt en Leuvensestraat in vuur en vlam zullen zetten!

Radio Modern

Radio Modern is synoniem met retro swingfeesten, met een live band, swingende petticoats, prachtig geklede dames en heren en een tot de nok toe gevulde dansvloer. Kom op 16 december vanaf 19.30 uur mee swingen in cc Het Bolwerk. Voor deze speciale kersteditie trappen we de avond af met een vuurshow, waarna we de Kerstman zelf uitnodigen om de dansvloer in vuur en vlam te zetten.

Zaterdagkerstmarkt - Grote Markt

 • 17 december: van 12 tot 22 uur

Ook op zaterdag kan je op de Grote Markt flaneren tussen de kraampjes van de kerstmarkt. Een ballonnenkerstman maakt voor jong en oud prachtige ballonfiguurtjes terwijl hij gedichten over sneeuw en rendieren brengt of zingt uit volle borst over dennenbomen en jingle Bells. Kinderen krijgen een kerstkapsel aangemeten met pluimen, kraaltjes of kerstballen.

Flaneren op de kerstmarkt en in de Leuvensestraat doe je die dag met livemuziek op de achtergrond. Rondlopende animatie brengt de eindejaarsfeer ook naar de zaterdagmarkt op de Rooseveltlaan (Franklin).

Rolschaatspiste – Grote Markt

 • 16 – 25 december

Het maakt niet uit of het vriest of niet, rolschaatsen kan je altijd! We plaatsen dit jaar een overdekte rolschaatspiste van 300 m² op de Grote Markt. Uren schaatsplezier verzekerd op wieltjes.

De piste is open op:

 • vrijdag 16 december van 12 tot 22 uur
 • zaterdag 17 december van 12 tot 01 uur
  • van 14 tot 16 uur: kinderdisco
  • van 20 tot 01 uur: Ride & Roll disco
   Jij trekt je fluokleding aan en wij voorzien de disco-dj!
 • zondag 18 december van 12 tot 19 uur
 • maandag 19 tot en met donderdag 22 december van 9 tot 19 uur (we nodigen alle scholen uit om dan te komen rolschaatsen)
 • vrijdag 23 december van 9 tot 22 uur
 • zaterdag 24 december van 10 tot 19 uur
 • zondag 25 december van 12 tot 19 uur

Kostprijs: 2,5 euro per schaatsbeurt van 2 uur (V-pas-gebruikers 0,50 euro per schaatsbeurt), huur van rolschaatsen inbegrepen. We voorzien een minimum aantal helmen en valbeschermingsmateriaal. Dikke sokken aandoen is aangeraden.

Scholen kunnen HIER ONLINE reserveren aan een voordeeltarief van 1 euro/leerling voor een uur op de rolschaatspiste.

Kerstshoppingweekend - handelscentrum

 • 16 – 17 – 18 december

 De winkels in het handelscentrum zijn geopend op:

 • vrijdag 16 december van 10 tot 21 uur
 • zaterdag 17 december van 10 tot 20 uur
 • zondag 18 december van 12 tot 18 uur

Zij plaatsen leuke kraampjes voor hun winkels en de straatanimatie zorgt voor een extra winterse toets.

De Vilvoordse horeca verwelkomt je met open armen tijdens de kerstshopping.

Huis van de Kerstman – Leuvensestraat 71

 • 16 – 17 – 18 december

Vanaf zaterdag 3 december kan je al eens door het raam piepen en zien hoe hij woont, maar tijdens het kerstmarktweekend kan je hem ook echt een bezoek brengen! Kom gerust langs tijdens volgende dagen:

JOE-actie – Pakje van je hart – Grote Markt

 • woensdag 14 december

513 000 kinderen in ons land leven in armoede. Voor hen ligt er bijna nooit een cadeautje onder kerstboom. Daarom wil radiozender JOE zoveel mogelijk kinderen gelukkig maken met ‘Pakje van je hart’. Elk kind verdient immers een kerstcadeautje.

De JOE Pakjes Truck komt op woensdag 14 december tussen 15 en 18 uur naar de Grote Markt met een van de JOE DJ’s én een optreden van een artiest. De JOE kerstelfjes vertellen de bezoekers hoe ze een pakje kunnen kopen. Je kan kiezen tussen 3 prijscategorieën en rekening houden met de leeftijdsgroep die je een pakje wil schenken.

Luister die dag zeker ook naar JOE en beluister mooie initiatieven, getuigenissen en hoopgevende boodschappen uit Vilvoorde.

Le carnaval des animaux (3+), De Maan - cc Het Bolwerk

 • zondag 18 december – 15 uur

Met een reuzerugzak vol dieren gaan een alleenstaande vader en zijn kind op zoek naar het dier dat niet mag meedoen in de dierenmars: het varken. Tijdens hun muzikale reis ontdekken ze de schone en lelijke kanten van de wereld. Met de kippen belanden ze in de sweatshops, de schildpad brengt hen in hogere sferen met zenmeditatie en de zwaan verrast iedereen.

Met deze voorstelling verbeeldt Gorges Ocloo de schoonheid van klassieke muziek voor de allerkleinsten. Via figuren, animatie en muziek worden jong en oud meegezogen in de beeldende kracht van deze 19de eeuwse klassieker van Camille Saint-Saëns.

Tickets: standaard 11 euro – Gezinsbond/abonnement 10 euro (via www.hetbolwerk.be).

Give Music a Chance - stadhuis

 • donderdag 22 december – 20 uur

2022 was voor de stedelijke academie voor muziek, woord en dans (SAMWD) heel bijzonder: al 100 jaar kan je hier leren musiceren, dansen en acteren. Dit werd gevierd met talloze evenementen en concerten: een multidisciplinaire voorstelling in cc Het Bolwerk, een artistieke wandeling doorheen de stad, een Barokconcert in de kerk en nog tal van optredens in de academie zelf. Als afsluiter van dit feestjaar verzamelt het lerarenteam zich in het stadhuis voor een schitterend benefietconcert ten voordele van Music Fund.

Music Fund is een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten in conflictgebieden, ontwikkelingslanden en Europa ondersteunt. Ze zamelen muziekinstrumenten in, repareren ze en geven ze een tweede leven door ze aan muziekprojecten te schenken. Daarnaast zorgen ze voor de opleiding van instrumentenherstellers en de oprichting van reparatiewerkplaatsen, zodat de projecten een duurzaam karakter krijgen.

Met de steun aan deze organisatie sluit de academie haar feestjaar af in solidariteit met kinderen en jongeren die in moeilijke omstandigheden willen musiceren. Muziek is immers universeel, een prachtige manier om ons uit te drukken en te communiceren.

Nieuwjaarsreceptie bevolking – Grote Markt

 • zondag 8 januari 2023 - van 11 tot 13 uur

Na 2 geannuleerde edities door corona, zien we jullie graag terug om het glas te heffen op het nieuwe jaar tijdens onze nieuwjaarsborrel op zondag 8 januari 2023 van 11 tot 13 uur op de Grote Markt.

We toasten er op het nieuwe jaar met verschillende foodtrucks en warme en koude dranken, aangevuld met animatie en muziek.