Zomerschool

Stad Vilvoorde organiseert tijdens de zomervakantie zomerscholen. Gedurende twee weken wordt een leertraject op maat gekoppeld aan sport, spel, kunst- en cultuur. Op de zomerschool wordt een halve dag gewerkt rond onderwijsdoelen (wiskunde en Nederlands), verzorgd door leerkrachten, logopedisten en studenten lerarenopleiding/logopedie, en een halve dag rond educatieve spelvormen, verzorgd door verschillende vrijetijdspartners.

Wanneer

De zomerscholen worden medio augustus gedurende twee weken georganiseerd.

Waar

De locatie verschilt per editie, maar is altijd in Vilvoorde.

Tarief

Deelname is gratis. De inschrijvingen verlopen via de school van de leerlingen.

Voor wie

Voor leerlingen die op vlak van Wiskunde en Nederlands extra ondersteuning kunnen gebruiken zodat ze beter voorbereid zijn om het nieuwe schooljaar goed aan te vangen. De zomerschool is voor leerlingen uit:

  • 3e kleuterklas
  • 1e / 2e leerjaar
  • OAN/OKAN
  • buitengewoon lager onderwijs (6-8 jaar)

Inschrijven

De Vilvoordse scholen selecteren de kinderen voor de zomerschool en verzorgen de inschrijving. Inschrijven via stad Vilvoorde is dus niet mogelijk. Vraag de school naar de mogelijkheden.

Leerkrachten kunnen hier leerlingen inschrijven.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

Wil jij kwetsbare kinderen uit Vilvoorde een kansrijke en fijne zomer bezorgen? Als begeleider bezorg je de kinderen een aantal leuke vakantiedagen én een extra steuntje in de rug zodat zij na de vakantie met een goed gevoel aan het nieuwe schooljaar beginnen. Zin om hieraan mee te werken als leerkracht, animator, coach of helpende handjes? Stel je dan kandidaat door een e-mail te sturen naar gelijke.kansen@vilvoorde.be of bel naar 02 255 79 34.