Zomerschool

Stad Vilvoorde organiseert tijdens de zomervakantie zomerscholen. Gedurende twee weken wordt een leertraject op maat gekoppeld aan sport, spel, kunst- en cultuur. Op de zomerschool wordt een halve dag gewerkt rond onderwijsdoelen (wiskunde en Nederlands), verzorgd door leerkrachten, logopedisten en studenten lerarenopleiding/logopedie, en een halve dag rond educatieve spelvormen, verzorgd door verschillende vrijetijdspartners.

Wanneer

De zomerscholen vinden in 2024 plaats op:

  • vrijdag 9 augustus
  • maandag 12 tot vrijdag 16 augustus 
  • maandag 19 tot vrijdag 23 augustus
  • op 15 augustus is er geen zomerschool

Waar

De locatie moet nog bepaald worden.

Tarief

Deelname is gratis. De inschrijvingen verlopen via de school van de leerlingen.

Voor wie

Voor leerlingen die op vlak van Wiskunde en Nederlands extra ondersteuning kunnen gebruiken zodat ze beter voorbereid zijn om het nieuwe schooljaar goed aan te vangen. De zomerschool is voor leerlingen uit:

  • 3e kleuterklas
  • 1e / 2e leerjaar
  • OAN (basisonderwijs)

Inschrijven

De Vilvoordse scholen selecteren de kinderen voor de zomerschool en verzorgen de inschrijving. Vraag de school naar de mogelijkheden.

Leerkrachten kunnen via de onderstaande inschrijvingsformulieren inschrijven via een code.

Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

Wil jij kwetsbare kinderen uit Vilvoorde een kansrijke en fijne zomer bezorgen? Als begeleider bezorg je de kinderen een aantal leuke vakantiedagen én een extra steuntje in de rug zodat zij na de vakantie met een goed gevoel aan het nieuwe schooljaar beginnen. Zin om hieraan mee te werken als leerkracht, animator, coach of helpende handjes?

Als vrijwilliger zonder ervaring krijg je een vrijwilligersvergoeding (bruto 37,40 euro per dag).

Heb je een attest lerarenopleiding of attest animator of minstens 2 jaar ervaring als animator op een speelpleinwerking? Dan krijg je bruto 102,10 euro. Heb je een pedagogisch diploma of minstens een bachelordiploma in een sociale richting? Dan krijg je bruto 110,33 euro. 

Voor sommige leerkrachten is er ook de mogelijkheid om verloond te worden via het PWB-systeem.

Stel je kandidaat door een mail te sturen naar gelijke.kansen@vilvoorde.be of bel naar 02 255 79 31.