Zomerse avondwandelingen

Aangezien sociale contacten tot een minimum moeten beperkt worden, besliste de crisiscel op dinsdag 28 juli om de geplande zomerse avondwandelingen op donderdag te annuleren. Personen die reeds een wandeling gereserveerd hadden, worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Alle wandelingen van de stad zijn steeds terug te vinden via https://www.vilvoorde.be/wandeltochten, samen met een grondplan, en kunnen op eigen initiatief, binnen je bubbel, gevolgd worden.

  • 2 juli: stiltewandeling door het centrum

Tijdens deze stiltewandeling houden we op bepaalde plaatsen halt om een korte yoga of meditatie oefening te doen. Bedoeling is om ook in de stad plekjes te vinden waar we even stil kunnen staan in de drukte van onze dag. Het hoeven niet noodzakelijk plaatsen te zijn zonder geluid. Het gaat eerder om stilte en rust vinden in jezelf.

  • 9 juli: wandeling Peutiebos

We verkennen de rijkdom van de planten en dieren in en om het bos om dan via Floordambos naar de brug over de E19 te gaan en zo terug te keren naar Vilvoorde.

  • 16 juli: centrumwandeling met GPS

Tijdens de wandeling door het centrum geeft de begeleiding een initiatie wandelen met GPS. De wandeling brengt jullie langs oude werktuigen, karakteristieke gebouwen en nog veen meer.

  • 23 juli: Oxfam chocoladewandeling

Langs groene en autoluwe wegen wandelen we in een lus naar Elewijt en terug. Onderweg vertellen we het verhaal van (h)eerlijke chocolade. Met proeverij.

  • 30 juli: Vilvoorde-City, meer bepaald in de Far-West

Net 100 jaar geleden werd “Vilvoordse Haard” (nu Inter-Vilvoordse maatschappij voor Huisvesting) opgericht. Een van de best bewaarde sociale wijken van Vilvoorde is Far-West. Vooral de tuinwijk rond het Maurits Duchéhof gold 100 jaar terug als vooruitstrevend. Ontdek tijdens de wandeling niet alleen iets over de geschiedenis, maar ook over de toekomst van de wijk.

  • 6 augustus: tussen Zenne en Zeekanaal

Wij maken een lus langs de Zenne tot aan De Kruitfabriek en terug langs het Zeekanaal Brussel-Schelde.

  • 13 augustus: Dorentwandeling

We wandelen door het natuurgebied Dorent op de grens van Vilvoorde en Eppegem. Agentschap Natuur en Bos heeft daar beheerwerken uitgevoerd in het kader van het Sigmaplan. Staat de grote Pimpernel nog in bloei? Is de kamsalamander tevreden?

  • 20 augustus: bomenwandeling

Wil je graag meer ontdekken over het nut van bomen in de stad? Wil je weten welke bomen, echte stadsbomen zijn? Wij vertellen je graag een heleboel fijne weetjes en info bij de verschillende bomen in Vilvoorde.

  • 27 augustus: verdwenen of vergeten erfgoed in Vilvoorde

Tijdens deze wandeling gaat onze aandacht naar het klein erfgoed dat her en der verspreid ligt in Vilvoorde. Erfgoed waar we dagelijks over kijken. We bekijken Vilvoorde op een andere manier, herinneringen zullen boven komen. Iedereen zal iets ontdekken.