Asiat-site

Stad Vilvoorde heeft de Asiat-site aangekocht, een voormalige militaire site gelegen tussen de Zenne en de Mechelsesteenweg. 

De ambities voor de plek zijn groot en kaderen binnen de beleidsbeslissingen om tegemoet te komen aan de noden van een snel groeiende stad. De ontwikkeling van deze site – die de projecttitel ‘Vilvoorde nOord” meekreeg – ligt langsheen de Zenne en nabij het insteekdok (de Darse) en moet mee gestalte geven aan Vilvoorde als hippe, bruisende ontmoetingsplaats aan het water.

Stadsmakers gezocht

In afwachting kunnen tijdelijke invullingen zorgen voor een nieuwe dynamiek. Onder de noemer ‘Stadsmakers’ wordt gezocht naar creatieve mensen, ondernemers of groepen die een concreet project willen en kunnen realiseren op de site. In afwachting van een definitieve invulling biedt de site immers tal van mogelijkheden om te experimenteren met ruimte, om evenementen te organiseren, om na te gaan welke noden leven bij de bevolking: creatieve doe-plekken, alternatieve of klassieke sportvoorzieningen, zomerbar, groene rustige oase, spel en speelplekken, …

De stad gaat daarom op zoek naar creatieve doeners, initiatiefnemers met concrete projecten, ondernemers en pioniers die niet bang zijn om in een experimenteel traject te stappen en hun handen uit de mouwen te steken. De stad speelt hierin een faciliterende rol en is bereid (delen van) de site voor een langere periode ter beschikking te stellen in ruil voor haalbare projecten die passen binnen de ambitie van de stad. Idealiter kunnen deze projecten ook doorgroeien en een plek vinden in een definitieve herbestemming van de site.