mijn.vilvoorde.be

Het online participatieplatform van stad Vilvoorde

We leven in een digitaal tijdperk. Ook met jouw computer, laptop of smartphone kan je participeren. Via mijn.vilvoorde.be heb je als burger een stem in het beleid van stad Vilvoorde.

Op de homepagina van mijn.vilvoorde.be zie je welke projecten actief zijn. Door op 'wijken' te klikken, kan je ook alle projecten per wijk bekijken. Op dit kaartje vind je de 8 wijken van Vilvoorde.

Elk participatieproject betrekt mensen op een andere manier. Er kan bijvoorbeeld gevraagd worden om een idee toe te voegen, commentaar te geven op een voorstel, te stemmen op een voorstel of een enquête of peiling in te vullen.

Hoe werkt het?

Ook zonder registratie kan je alles bekijken en lezen. Maar actief participeren op mijn.vilvoorde.be kan pas wanneer je geregistreerd bent als gebruiker. Alleen wanneer je bent geregistreerd en ingelogd, kan je bijvoorbeeld zelf ideeën plaatsen, reageren of stemmen.

Goed nieuws: registreren is eenvoudig. Je hoeft enkel voornaam, naam en e-mailadres te geven en een paswoord te kiezen. Als laatste stap vragen we je ook naar de wijk waar je woont. Dit doen we om je zo goed mogelijk op de hoogte te kunnen houden van wat er gebeurt in jouw wijk. Het is ook mogelijk om te registreren via je Google- of Facebook-account.

Ten slotte kan je nog een profielfoto en een korte beschrijving aan je profiel toevoegen om anderen te vertellen wie je bent.

Het platform kan niet geopend worden met Internet Explorer, wel met alle andere browsers.

Hoe kan je je ideeën op het platform plaatsen?

Tijdens de campagne ‘Vilvoorde is van jou. Maak er iets van’ wil de stad als eerste stap graag zoveel mogelijk ideeën verzamelen in de 8 Vilvoordse wijken. (Dit gebeurt wijk per wijk.) Maar hoe plaats je een idee?

  • STAP 1: Je gaat naar de pagina van de wijk die actief is.
  • STAP 2: Je klikt op ‘plaats een idee’ of op de kaart van Vilvoorde.
  • STAP 3: Je vult je idee in of plaatst het op de kaart.
  • STAP 4: Jouw idee verschijnt in de lijst of op de kaart. Nu kunnen mensen er ook op reageren.

Je kan bovendien ook de ideeën van andere mensen ‘liken’.

De stad zal steeds haar uiterste best doen om te reageren op jouw idee, voorstel of opmerking.

Vragen over mijn.vilvoorde.be? Mail dan naar participatie@vilvoorde.be.