Projecten Far-West

Binnen het project ‘Vilvoorde is van jou. Maak er iets van!’ speelt ook de publieke ruimte van de wijken een belangrijke rol, zo ook voor Far-West. Samen met de bewoners en de verenigingen uit de wijk dacht de stad na over een mooier en groener Far-West.

De volgende locaties zijn een prioriteit voor de wijk Far-West. Zij zullen in de nabije toekomst een opknapbeurt of een nieuwe invulling krijgen.

Duchépark

Het Duchépark is een park voor ontmoeting, ontspanning, alledaags gebruik, sport en kleine lokale evenementen.

Met een grote opfrisbeurt zal stad Vilvoorde dit centraal gelegen park opwaarderen tot een echte buurtplek in het groen voor alle generaties.

Volgende zaken zullen worden aangepakt:

 • De paden worden gerenoveerd en beter toegankelijk gemaakt.
 • Opfrissen sportveldjes:
  • Het basketveld krijgt een nieuwe toplaag en wordt dankzij beschilderingen omgevormd tot hype-court
  • Het voetbalveld wordt geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid met sportgras.
 • De speeltuin willen we herorganiseren en uitbreiden met aandacht voor variatie en alle leeftijden.
 • De petanquebanen krijgen een nieuwe locatie en reglementaire afmetingen.
 • Vernieuwen van het aanbod aan zitbanken en plaatsen van enkele picknicktafel.
 • In het midden komt een rustplek te midden van een bloemenweelde.
 • De beplanting krijgt een grondige onderhoudsbeurt en wordt waar nodig verjongd.

Park Rolleveld

Rolleveld is een goed onderhouden park met een mooie mix van wilde natuur en open plekken voor sport en ontspanning.

Het aanbod in het park zal worden uitgebreid met de aanleg van een finse piste van 1 km lang: een loopparcours voor joggers op een zachte ondergrond ter bevordering van het loopcomfort.

De huidige hondenlosloopzone is klein en zit weggestopt achteraan in het park. Deze zal vervangen worden door een nieuwe grotere hondenlosloopzone dichter bij de ingang.

De avontuurlijke speeltuin zal uitgebreid worden met een apenparcours en het aantal zitbanken in het park zal verhoogd worden.

Kruispunt Groenstraat – De Boeckstraat (August)

De Groenstraat werd een aantal jaren geleden onderbroken ter hoogte van de A. De Boeckstraat. Deze restruimte zal nu een definitieve invulling krijgen. Delen zullen worden onthard en ingericht worden als regentuin. Voor fietsers en voetgangers blijft een vlotte doorgang behouden.

Bankenplan Hendrik I-Lei

Langsheen de Hendrik I-Lei zullen zitbanken geïnstalleerd worden als rustplek voor de inwoners van Far-West die van en naar het centrum stappen.

Wat is er belangrijk bij het uitwerken van de plannen?

In de eerste plaats gaat het om duurzame ingrepen waarbij kwalitatieve materialen worden gebruikt en er rekening wordt gehouden met het (regen)water en de biodiversiteit. Daarnaast gaat het om ingrepen die de wijk samenbrengen. Tot slot willen deze ingrepen meer identiteit geven aan Far-West.

Je vraagt je misschien af waarom de uitvoering op zich laat wachten?

Ingrepen in de publieke ruimte vragen heel wat voorbereidingen: omschrijving en toekenning van de opdracht aan een aannemer, praktische afspraken maken, het leveren van materiaal, en de werkzaamheden zelf.

Houd alvast deze pagina in het oog voor de meest recente informatie.