Zomers Vilvoorde

De komende maanden staat er weer heel wat te gebeuren in Vilvoorde. Onder de noemer Zomers Vilvoorde worden alle zomeractiviteiten voor en door stad Vilvoorde gebundeld.

Zomers avondwandelingen

In samenwerking met verschillende lokale verenigingen en de lokale stadsgidsen biedt de stad op donderdagavond opnieuw Zomerse Avondwandelingen aan. Van begin juli tot half september kan je de stad gratis ontdekken tijdens een begeleide wandeling, fietstocht of rollertour.

EXPO1800: fotochallenge Vilvoorde

Na twee succesvolle corona-edities organiseert de stad opnieuw de fotochallenge Expo1800. Deze zomer met tentoonstellingen rond thema’s ‘Mijn straat’ en ‘Water’. Houd je fototoestel in de aanslag en misschien wordt jouw foto tentoongesteld in vier Vilvoordse wijken. Meer info over o.a. thema’s en inschrijvingsvoorwaarden vind je terug op www.vilvoorde.be/expo1800.

Parkies zomerconcerten

Deze gaan dit jaar 7 woensdagavonden door in het Duchéhof (Maurits) met gratis concerten van o.a. Gers Pardoel, Koen Buyse en Sandra Kim. Meer info: https://www.parkies.be/vilvoorde.

Aqua Splash & Fun

Heb je zin om mee te splashen? Kom dan op woensdagnamiddag naar het stedelijk zwembad 't Zeepaardje, waar er springkastelen op het water te vinden zijn. Breng je vrienden en familie mee, want de fun is zeker gegarandeerd!

Meer info op: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/aqua-splash-fun/803c4682-4c15-4003-a04f-e58cf27ffe0f.

Asiat Park

De voormalige militaire site Naast de Zenne in de schaduw van de twee iconische koeltorens, is opnieuw de setting voor een gevarieerd zomerprogramma met een zomerbar (Asiat Kiosk), open airs, sportactiviteiten… Meer info: https://www.asiatpark.be/.

Horst tentoonstelling

‘The act of breathing’ neemt nog tot 31 juli Asiat Park in. Deze met een Ultima bekroonde tentoonstelling doet je je even op de Biënnale in Venetië wanen. Meer info: https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/horst-tentoonstelling-2022/ca5ff7e9-3a75-459e-a79c-60116e5786aa.

AAN TAFEL!

AAN TAFEL! is een gezellig feest in de wijk waarbij buurtverenigingen, lokale organisaties, wijkcomités of vrijwilligers uit de buurt iedereen verwelkomen om te komen proeven van hun zelfgemaakte lekkere maaltijd. Lokale radio ‘Moetoen’ zorgt live voor muziek en interviews.

De eerste editie gaat door op vrijdag 19 augustus van 17 tot 21 uur in het Cargillpark ter hoogte van LDC De Meer. De toegang is gratis, de maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf 3 euro.

Meer info: https://www.vilvoorde.be/aantafel 

Zomerprogrammatie bib

Ook de bibliotheek heeft enkele zomerse activiteiten in petto:

  • Zomerzoektocht van Vlieg: voor schattenjagers van 2 tot 12 jaar
  • Bestemming: bib! Kom je reispas halen in de bib en vertrek op vier leestrips doorheen verschillende literaire genres. Verzamel vier stempels op je reispas en maak kans op mooie prijzen!
  • Zomerschaken in de bib: In juli & augustus zet de bib bij droog weer haar reuzeschaakspel buiten. Iedereen is welkom voor een potje schaak tijdens de openingsuren. Op woensdagnamiddag tussen 14 en 17 uur is er een schaakvrijwilliger aanwezig voor begeleiding en is er ook schaakles in kleine groep.

Meer info: https://vilvoorde.bibliotheek.be/agenda/bestemming-bib.

September is maand van de evenementen

September wordt ook opnieuw een drukke evenementenmaand met het Gordelfestival, Open Monumentendag en Autovrije Zondag als afsluiter van Zomers Vilvoorde. Met Jeugddag, Plein Publicq straattheaterfestival, een verenigingenmarkt en mobiliteitsmarkt is dit een afsluiter van formaat!